Papageno Radio
Címlap Színes és sikeres évadot zárt a Szentendrei Teátrum

Színes és sikeres évadot zárt a Szentendrei Teátrum

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Aa Szentendrei Teátrum idei, 50. évadában hat szabadtéri helyszínen 41 előadás, köztük több hazai ősbemutató, új operaprodukció, ifjúsági és gyerekelőadás, valamint könnyűzenei koncert várta a közönséget.

A Szentendrei Teátrum idei évadának produkcióit összesen közel 10.000 néző látogatta. A 38 előadás többsége teltházzal futott, de sok olyan előadás is volt, amely jóval túllépte a teltházat, vagy extra előadást kellett belőle kitűzni.

Magyarországi bemutatóval indult a Szentendrei Teátrum idei évada. Itt került színre Lucas Hnath: Nóra II. rész című darabja a Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében. A Kováts Adél címszereplésével debütált darab már évek óta óriási siker a Broadway és a világ 28 országának színpadain, s most a hazai közönség is megismerhette a fiatal, amerikai drámaíró Ibsen-parafrázisát. Szintén itt láthatták először a magyar nézők Carly Wijs: Mi és Ők című, a West-Enden nagy sikerrel futó darabját, amely a beszláni túszdráma eseményeit dolgozza fel. A Kígyóasszony, a Carlo Gozzi misztikus drámája alapján írt zenés mese szintén ősbemutatóként került a Teátrum színpadára, közös produkcióban a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel.

Szentendrén láthatta a közönség az elsők között Leonyid Zorin: Varsói melódia című színművét Kocsis Gergely rendezésében, vagy a Sztalker Csoport Míg fekszem kiterítve című, W. Faulkner regény nyomán készült előadást ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.

A tavaly útjára indított, fiatal színházi csapatokat bemutató előadássorozat, a FRISS számtalan értékes, izgalmas alkotással gazdagította a programot. Színművészeti egyetemek hallgatói mutatták be vizsgaelőadásaikat, valamint fiatal formációk érkeztek új produkcióikkal. A legkisebbekről sem feledkezett meg a Teátrum, a gyerekeket koncertek és népszerű bábelőadások várták.

Folytatódott a Figaro-sorozat, ezúttal Mozart: Figaro házassága című vígoperája került színre, a Co-Opera és a Teátrum közös előadásaként, Szabó Máté rendezésében, többek közt Haja Zsolt, Fodor Beatrix, Bordás Barbara, Mester Viktória és Cseh Antal közreműködésével.

A jazz- és a könnyűzene rajongói sem maradtak élmények nélkül. Az Effected Band, Szulák Andrea, a Borbély Műhely – a nyári évad háziasszonyával, Tompos Kátyával kiegészülve –, a Bágyi Balázs New Quartet és Pocsai Kriszta, Kollár-Klemencz László, Szirtes Edina Mókus és Jammal mindannyian saját műfajuk legizgalmasabb produkcióit hozták el a szentendrei közönségnek. Plusz programként, évad közben került bele a műsortervbe egy különleges és exkluzív koncert. A Söndörgő együttes és az Amsterdam Klezmer Band Magyarországon először Szentendrén mutatta be izgalmas, közös lemezét, a Szikra című albumot.

Promóció

Stream és színház

X
X