Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok SZIGET Új program, régi hatás - Galéria a Sziget Fesztivál 1. napjáról

Új program, régi hatás – Galéria a Sziget Fesztivál 1. napjáról

Elkezdődött a Sziget Fesztivál, és elindultak a Magyar Zene Háza programjai is. A fellépők, érkezzenek az Operaházból vagy legyenek a jazzszcéna legjobbjai, mind megcáfolják a műfajokhoz fűződő sztereotípiákat.

A Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjairól tematikus blogunkban tájékozódhatsz!

- hirdetés -

A Budapest Show Kórus nyitotta ez évi programunkat, nagy melegben, még nagyobb lelkesedéssel, és óriási sikerrel. A Magyar Állami Operaház fellépése immár elmaradhatatlan része a helyszín programjának. Idén a műsor teljesen megújult, de a közönségre gyakorolt hatás megmaradt. A nagy primadonna-show a helyszínből merítve ihletet egy színházi társulat történetét meséli el, amely hajótörést szenved egy sziget partjainál. Az Aczél András rendező és Böhm György dramaturg által jegyzett darabban a szívtipró bonvivánt Boncsér Gergely, az érte epekedő három primadonnát Fodor Beatrix, Keszei Bori és Rőser Orsolya Hajnalka, az ugyancsak énekesi babérokra áhítozó sellőt Zavaros Eszter, míg az intrikus igazgatót Balczó Péter, a részeges kapitányt pedig Kristóf István alakítja

- hirdetés -

Kora este a Szőke Nikoletta Trió bűvölte el a közönséget, majd a debreceni percek keretében Szelevényi Ákos nagyszerű és előremutató szaxofonprodukcióját élvezhette a publikum. A Cymbal Rush és a Barabás Lőrinc Quartet is hatalmas bulit csapott, tánctérré varázsolva a nézőteret, számos jazz-sztereotípiát megdöntve. A kettő között pedig a némafilm-koncert terelte segített lenyugodni a pihenni vágyóknak. Jelentős tömeg gyűlt össze a különleges Cinekoncertre, ahol Jean-Yves Leloup DJ és hangmester keverte élőben az elektromos-popos ütemeket a klasszikus film képkockái alá.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.