Papageno Radio
Címlap Véget ért a Sziget Fesztivál Magyar Zene Háza színpadának programsorozata

Véget ért a Sziget Fesztivál Magyar Zene Háza színpadának programsorozata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az idei Sziget Fesztiválon augusztus 10-14. között várta a Papageno csapata a klasszikus zene, az opera és a jazz rajongóit a Magyar Zene Háza – Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjaival, ahol minden nap neves előadók léptek színpadra.

A Magyar Zene Háza programjait idén nagyon sokan látogatták a Sziget Fesztiválon. A helyszín az általa kínált műfaji sokszínűségnek köszönheti népszerűségét, hiszen az érdeklődők nap mint nap bőséggel válogathattak az Opera, a különböző kórusok, a legnevesebb jazz együttesek és klasszikus zenei előadók koncertjei között.

A legextravagánsabb kubai zongorista játszik a Sziget Fesztivál Magyar Zene Háza színpadán

Budapest Show Kórus avatta fel a színpadot és egyben ők nyitották meg a feltöltődést kínáló klasszikus zenei programokat. Az utolsó nap a KVVKamarkórus műsorával kezdődött, éjjel pedig a Balogh Tamás Quintet zárta le a színpad idei programjait.

Új program, régi hatás – Galéria a Sziget Fesztivál 1. napjáról

A programsorozat utolsó napján is felléptek az Opera fiatal művészei, valamint önálló koncertet adott a Sziget Symphony Orchestra; a jazz műfaját ezen a napon a színpadot búcsúztató Balogh Tamás Quintet mellett az Oláh Dezső Trio és Subicz Gábor trombitajátékos képviselte.

A helyszín már önmagában is klasszikus a Szigeten és több ezer fiatalnak adta meg a lehetőséget, hogy megismerje az elmúlt fél évezred zenéjének színe-javát. Az előítéleteket félretéve itt mindenki rájön arra, hogy Mozart ugyanúgy cool, mint Sting, Beethoven keményebb bármelyik rockbandánál, és Puccini akár Freddy Mercurynek is írhatott volna számokat. Itt megismerheted az opera igazi arcát, vezényelhetsz szimfonikus zenekart és felfedezheted a jazz varázsát.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X