Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok CAFe Budapest A CAFe Budapesten zárul Eötvös Péter nemzetközi mesterkurzusa

A CAFe Budapesten zárul Eötvös Péter nemzetközi mesterkurzusa

Eötvös Péter és Vajda Gergely vezetésével az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mesterkurzust hirdetett fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek. Az októberi műhelymunka témája a fúvósötös műfaja, valamint Mozart Gran Partitája. A világ minden tájáról érkező karmesterek közösen vezényelhetik Mozart klasszikusát, és ismerkedhetnek a fiatal szerzők kortárs darabjaival. A kurzus zárókoncertjét október 6-án rendezik a CAFe Budapest keretében. 

- hirdetés -

Az október 1-jei kurzuson a két nemzetközi hírű művész, Camilla Hoitenga és Cathy Milliken első alkalommal tartanak előadást Budapesten hangszerük sajátosságairól, az adott hangszerre való komponálás kihívásairól. A szólisták október 6-án szintén először lépenek fel koncert keretében a magyar fővárosban. A művészekhez kiváló magyar zenészek, Eötvös Péter tanítványai csatlakoznak.

- hirdetés -

Cathy Milliken – forrás: cathymilliken.com

Cathy Milliken október 1-jei, mustMEET Composers sorozatbeli önálló estje a BMC Könyvtárában egyúttal az alapítvány által meghirdetett hároméves Mentorprogram 2018-as eseményeinek zárása is.

mustMEET Composers | Cathy Milliken

beszélgetés és mini-koncert

Október 1. 18:00 BMC Könyvtár

A koncertet az alapítvány youtube csatornáján élőben is követhetik az érdeklődők.

Az Eötvös Péter Alapítvány 2018-ban indított el egy három éven át tartó mentorprogramot fiatal, 35 év alatti karmestereknek és zeneszerzőknek Eötvös Péter és Vajda Gergely vezetésével. A 2018-as évben Toby Thatcher (Ausztrália – Egyesült Királyság) és Su-Han Yang (Taiwan) karmesterek, valamint Alex Nante (Argentína-Olaszország) és Aaron Holloway-Nahum (Egyesült Államok) zeneszerzők kezdhették el a programot.

A CAFe Budapest további programjairól itt olvashat bővebben!

A program során a karmesterek és zeneszerzők folyamatosan együtt dolgoznak, új műveket hoznak létre, miközben kortárs klasszikusokkal is foglalkoznak a mesterkurzusokon, meghívott neves professzorok és hangszeres művészek közreműködésével. A mentorált résztvevők ezen kívül egyéni konzultációkon vesznek részt managerekkel, zenekarvezetőkkel, fesztiváligazgatókkal, kommunikációs szakemberekkel, valamint lehetőségük nyilik nagy koncerttermek, operaházak látogatására és személyes kapcsolatok kialakítására is.

Working Around the Wind Quintet – Az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mesterkurzusának zárókoncertje

CAFE Budapest | 2018. október 6. 19.30 Budapest Music Center – Koncertterem

Program:

Aaron Holloway-Nahum: Ezra’s Nursery – ősbemutató

Játékos fúvósötös, gyermekversek, gyermekjátékok által ihletve. A cím a fiatal amerikai szerző kisfiát rejti, aki inspirálta az izgalmas hangokkal teli darabot.

Alex Nante: Dynamis – ősbemutató

A címként választott görög kifejezés a műben megjelenő energiára, dinamizmusra utal, mely José Luis Achaval argentín költő verseiből inspirálódott. A fiatal argentín szerző művében a fuvola áll a középpontban, a kvintett többi hangszere kísér és egyfajta rejtett, bujkáló erőt képvisel. Eros és Logos párban jár a költői ihletésű darabban.

Mozart: B-dúr szerenád (Gran Partita), K 361

Közreműködik:

Meghívott szólisták: Camilla Hoitenga – fuvola, Cathy Milliken – oboa, Horia Dumitrache – basszusklarinét, Lakatos György – fagott, Kovalcsik András – kürt

Óbudai Danubia Zenekar szólistái: Antonio Casagrande – nagybőgő, Belej Márton és Eredics Zsófia – oboa, Tószegi Bernát és Komori Yuri – klarinét, Szűcs Zoltán és Bodnár Gergő –  basszetkürt, Szilágyi Kristóf, Sarah Tako és Keszera Éva – fagott, Tekula Endre, Korsós András, Csabay László és Benyus Péter – kürt

Vezényel:

Su-Han Yang, Toby Thatcher és a mesterkurzus kiválasztott karmesterei

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!