Papageno Radio
Blogok Debrecen A Debreceni Régizene Együttes bemutatkozásától a Steinway Zongoraestékig

A Debreceni Régizene Együttes bemutatkozásától a Steinway Zongoraestékig

Új koncertsorozatot indít a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara: a Steinway Zongoraesték az intézmény világszínvonalú hangszerének adottságait bemutatva kínálnak különleges élményt. Hat hangversenysorozattal óvodásoktól felnőttekig minden korosztályt megszólítanak, és minden zenei korszakból válogatnak.

– A zeneművészeti kar programjai nem csak az egyetemi közösség, de gyakran az egész ország zenei élete számára példaértékűek, emellett a második legnépesebb zenei felsőoktatási képzőhelyként magasan kvalifikált zeneművészekkel és -tanárokkal látja el a régiót – emelte ki Bartha Elek oktatási rektorhelyettes az intézmény idei hangversenyeit bemutató tájékoztatón.

A Zeneművészeti Kar egyik legsikeresebb tanévét kezdi 2018 szeptemberében. Mintegy 25 százalékkal emelkedett a jelentkezők száma, a jelenlegi 250 hallgató között Mexikóból, Koreából, Kínából, Spanyolországból érkezett növendékek is vannak. Alap- és mesterképzésben, zenetanár- és zeneművész tanári, valamint előadóművész mesterképzésben csaknem félszáz szakot, illetve szakirányt kínál az intézmény.

Mindemellett kiemelt figyelmet fordít az egyetem és a város zeneszerető közönségének kiszolgálására is a kar, a nagy múltú Universitas-Debrecen és Konzervatóriumi Esték sorozatok minden évben különleges zenei csemegéket tartogatnak. A korábbiaknál hangsúlyosabban jelenik meg a repertoárban a régizene, a barokk kor zenéje historikus előadásmódban. Megalakul a Debreceni Régizene Együttes, ami itt tartja majd bemutató koncertjét. Érkezik hozzánk az Orfeo Zenekar, akik Vashegyi György karmester vezetésével barokk hangszereken korabeli hangolással készülnek J. S. Bach/C. H. Graun/G. PH. Telemann: Pasticcio-Passiójának első hazai előadására. Emellett óvodások és általános iskolásoknak szóló, regionális jelentőségű zenei programokat terveznek, és sor kerül a Steinway Zongoresték sorozatra is, amelyben olyan művészek játszanak majd, mint Tóth Péter, Fenyő Gusztáv, Duffek Mihály, Grünwald Béla, Szilasi Alex, Patrick Hemmerlé és Stachó László.

Új zenei kurzust indít a Debreceni Egyetem

(Via Debreceni Egyetem)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!