Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Egyedi kiállítással nyílik az első Orosz Zenei Fesztivál

Egyedi kiállítással nyílik az első Orosz Zenei Fesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szeptember 29. és október 1. között Debrecen, október 2-6. között pedig Budapest ad otthont az első alkalommal megrendezett Orosz Zenei Fesztiválnak, amelynek középpontjában Sergei Rachmaninov művészete áll. A fesztivált mindkét városban a moszkvai Orosz Zenei Múzeum erre az alkalomra összeállított kiállítása nyitja.

Tudja ki volt Rachmaninov vizsgáztató tanára a konzervatóriumban? A válasz itt!

- hirdetés -

Az Orosz Nemzeti Zenei Múzeum kifejezetten az Ezüstkor egyik legismertebb zeneszerzője, zongoraművésze és karmestere, Sergei Rachmaninov születésének 145. évfordulóját középpontba állító Orosz Zenei Fesztiválra állította össze egyedülálló, Rachmaninov képekben – Kortárs párbeszédek című fotókiállításának anyagát. A válogatás átfogó képet nyújt a zeneszerző életéről és munkásságáról, valamint bemutatja azokat a művészeket, zenészeket, költőket, írókat, akiket Rachmaninov barátainak, közeli ismerőseinek tudhatott.

Az 1912-es alapítású Orosz Nemzeti Zenei Múzeum, amely többek között Prokofjev, Saljapin és Csajkovszkij személyes hagyatékát is gondozza, a világ egyik legnagyobb kulturális gyűjteménye. A múzeum közel egymillió kiállítási tárgyat tudhat a magáénak, köztük egyedülálló zenei kordokumentumokat, eredeti kottákat, személyes feljegyzéseket, kéziratokat.

Átnevezik a világ egyik legnagyobb zenei múzeumát

A kiállítóhely 17–20. századi hangszergyűjteménye, melynek alapjait még Anatolij Vasziljevics Lunacsarszkij fektette le 1919-ben, 286 darabot számlál, köztük olyan hangszerkészítő műhelyek remekeit, mint a Stradivari vagy a Guarneri.

A fesztivál közönségének lehetősége van megismerni azokat a tanárokat, akik a konzervatórium évei alatt formálták Rachmaninov zenei világát, de egyedülálló válogatást láthatnak olyan művészek fotóiból is, akik előszeretettel játszották műveit, vagy éppen a zeneszerző-zongoraművész kamarapartnerei voltak egy-egy bemutató erejéig.

A részletes programokért keresse különszámunkat!

A múzeum gyűjteményéből hazánkba érkező különböző képanyagok még egyedülállóbbá teszik a fesztivált megnyitó és egész ideje alatt látogatható tárlatot Debrecenben és Budapesten is.

2018. szeptember 29.–október 1.
Kölcsey Központ
DEBRECEN, Hunyadi utca 1–3.

2018. október 2–6.
Orosz Kulturális Központ
BUDAPEST, Andrássy út 120.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X