Papageno Radio
Címlap Jazz az Esterházy-kastélyban

Jazz az Esterházy-kastélyban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rebekka Bakken kétségkívül Európa legmarkánsabb hangú énekesei közé tartozik. Több műfajban is otthonosan mozog: hol nyugodt, soulszerű, mélyen rekedtes bluesba merülő, hol népies, countryba hajló hangzással lepi meg hallgatóságát a jazzénekesnő.

Szeptemberben megnyitja kapuit a kismartoni Herbstgold Fesztivál

Rebekka Bakken hangterjedelme három oktávot fog át, de számára nem a virtuozitás a legfontosabb, ezt sokkal inkább a történetmesélés eszközeként használja. Énekes-szövegíróként a tartalom is legalább olyan hangsúlyos számára, mint a zene.

Egyedülálló módon tudja kifejezni érzelmeit, s ezzel újra és újra elvarázsolja közönségét koncertjein.

Hol békés-szelíden, majd a következő pillanatban érdesen és óriási hévvel, melankolikusan és higgadtan énekel az élet fontos kérdéseiről.

Rebekka Bakken leginkább autentikus szeretne lenni. Bár karrierje elején voltak, akiket szenvelgése nyűgözött le, mára inkább némi fanyarsággal lepi meg hallgatóit, amely a szépséget ellenpontozza.

Rebeka Bakken koncertje szeptember 6-án 20.00-tól hallható a Haydn teremben.

Első albumáért, a The Art of How to Fallért 2003-ban két aranylemezt is elnyert Németországban és Ausztriában. Brilliáns pályakezdése óta további öt albuma jelent meg, valamint egy fantasztikus cover verzió Tom Waits számokkal. Legújabb albuma, a Most Personal 2016-ban jelent meg.

A norvég énekesnőt, aranylemezei mellett többször jelölték az ECHO Jazz-re, és megkapta az Amadeus Awardot, Ausztria legjelentősebb zenei díját.

Promóció

X
X