Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Ki érdemli a kritikusok különdíját?

Ki érdemli a kritikusok különdíját?

A Színházi Kritikusok Céhe idén 39. alkalommal, 15 kategóriában nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A különdíj a más kategóriába nem sorolható alkotóknak jár.

Ismerje meg a kategóriák jelöltjeit, böngéssze végig a laudációkat a Papageno különszámában!

- hirdetés -

Nádasdy Ádámnak, a IV. Henrik fordításáért

- hirdetés -

Nádasdy Ádám az elmúlt évtizedek legjelentősebb Shakespeare-fordítója. Filosz és költő, aki ráadásul még a színház nyelvét is érti. Továbbá nyelvésznek sem amatőr. Ja, kérem, így könnyű, gondolhatnánk. Hát még így sem az. Egy alkalommal példákkal illusztrálva sorolta, a IV. Henrik milyen kérdések elé állította. Ekkor jutott eszembe, hogy neki fordítóként ugyanúgy hűség, hűtlenség tárgyában kell döntést hoznia, mint a királydrámák hőseinek. Micsoda tudásra, bölcsességre és intuícióra vall, hogy ő hallhatóan mindig jól dönt! (Papp Tímea)

Vecsei H. Miklósnak, a Mondjad, Atikám! létrehozásáért

Médiuma s egyben vezetője is a szertartásnak ez a huszonöt éves fiatalember, aki testét-lelkét kölcsönzi a nyolcvan éve halott költőnek. S hol épp csak átüt, hol fájdalmasan áthatol rajta a megidézett élet. (…) Vecsei rendelkezik egy vérbeli filosz szorgalmával, egy gyermek rácsodálkozó képességével, s mindenek fölött azzal a szenvedéllyel, mellyel a színész meg kell hogy keresse a megalkotandó figura igazságát. S ez utóbbi menti meg, s teszi korszakossá a vállalkozását. (Gabnai Katalin: Az érkező – Revizor)

A Weöres Sándor Színháznak, első tízéves korszakáért

Nagy pillanat volt, amikor 2007. szeptember 21-én a szombathelyi közgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy – több évtizedes készülődés, sok vita és hamvába holt nekibuzdulás után – megalapítja a vasi megyeszékhely történetének első, állandó társulattal bíró kőszínházát, amelynek vezetésével Jordán Tamást bízza meg. A Weöres Sándor Színház működik, sőt bizonyítja, hogy a vidéki kőszínházi üzem alkalmas a társadalmi-emberi problémákra érzékeny, minőségi műhelymunkára is. (Ölbei Lívia)

Legyen ott Ön is a Színikritikusok Díjának átadó gáláján! Az egyszeri és megismételhetetlen eseményt
Szabó Réka rendezi, közreműködik a Tünet Együttes.
Az eseményre jegyek itt vásárolhatók.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!