Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok CAFe Budapest Közel harminc kortárs darab szólal meg a Mini-Fesztiválon

Közel harminc kortárs darab szólal meg a Mini-Fesztiválon

A kortárs magyar zeneszerzés rangos seregszemléjét, a Mini-Fesztivált 2015-ben fogadta be először programjába a CAFe Budapest. 31 évvel ezelőtt a Magyar Zeneművészeti Társaság kezdeményezte a koncertsorozatot, amely a zeneszerzők több generációjának biztosít fórumot. A Mini-Fesztivál, amely idén négy különböző helyszínről jelentkezik négy koncerttel művészeti vezetője Fekete Gyula zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés tanszékének vezetője, az akadémia rektorhelyettese. 

- hirdetés -

„Negyedik éve működünk együtt a CAFe Budapesttel Bán Teodórának köszönhetően, aki felismerte a zenei mustra jelentőségét. Bátor vállalás, kiállás a részéről, hogy felkarolta ezt a hiánypótló sorozatot, amit annak idején az alapítók, Durkó Zsolt és Bozay Attila a kortárs zenei élet kiegészítésére hívtak létre.

- hirdetés -

Váltsa meg jegyét a koncertekre itt, itt és itt, valamint itt!

Ezt a tradíciót visszük tovább, csaknem harminc, ma is alkotó magyar zeneszerző műve hangzik el magyar előadóművészek tolmácsolásában. A magyar zeneszerzés derékhadát mutatjuk be, egy reprezentatív válogatást a mai klasszikus zeneszerzés sokféleségéből. Minden korosztály egyenlő arányban van képviselve, az idős és a középgeneráció mellett a legfiatalabbak kompozíciói is felcsendülnek. Évről évre bemutatjuk a Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj zeneszerző nyertesét.

Ők a 2018-as Fischer Annie-, Kodály Zoltán- és Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjasok

Az idei nyertes Lustyik Ákos, aki a filmzenéivel már komoly sikereket ért el. A fesztivál rangidős mestere a Magyar Zeneszerzők Egyesületének doyenje, Balassa Sándor, akinek a két kórusművét Magyar Rádió Énekkara adja elő. Idén a Baltikum a CAFe Budapest vendége, ezért a mi fesztiválunk is meghívott egy zeneszerzőt abból a térségből. A zenetudósként is dolgozó lett komponista, Selga Mence egy kamarakompozíciójával lesz jelen.”

Az interjú nyomtatott formában a Budapest Finest’s magazinban olvasható angol nyelven.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!