Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Perényi Miklós is fellép a Rachmaninovot ünneplő fesztiválon

Perényi Miklós is fellép a Rachmaninovot ünneplő fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az első Orosz Zenei Fesztivál legkülönlegesebb estje minden bizonnyal az az október 3-i hangverseny lesz, amin az orosz mester kamarára írt kompozíciói a teljesség igényével hangzanak majd fel három részben olyan művészek tolmácsolásában mint Pregun Tamás, Nyári László, Baranyai Barnabás, Perényi Miklós és az orosz fővárosból érkező Moszkvai Rachmaninov Trió.

Ha vetünk egy pillantást a rachmaninovi életműre szinte csak a zenekari és versenyművek, a liturgikus és vokális zenék tárulnak elénk, holott az orosz szerző az operák és a kamarazene nagykönyvébe is beírta a nevét.

Rachmaninov vallásos arcát is bemutatja az Orosz Zenei Fesztivál

- hirdetés -

Az október 3-i maraton kitűnő alaklom arra, hogy betekintés nyerjünk a századfordulót megelőzően, a zeneszerzői hangját még igencsak kereső, ugyanakkor zongoratudásával már sokakat lenyűgöző elme útkeresésébe, akinek összes kamaradarabja egymást követően, a főként az 1896-ban bemutatott első szimfónia bukásának terhe alatt keletkezett.

Keresse tematikus blogunkat ide kattintva, a koncertre pedig itt válthatja meg jegyét!

Meghatározó, ahogy akár a két elégikus trióból, vagy a g-moll csellószonátából kibontakozik a Csajkovszkijéval rokon romantikus stílus, a tisztelet, az ifjonti rajongás és a nagy előd halála felett érzett mély fájdalom, amit ezúttal a fiatal művészek mellett Perényi Miklós és a moszkvai Rachmaninov-trió tesz még autentikusabbá.

Tudja, hogy milyen osztálytatot kapott a fiatal Rachmaninov Csajkovszkijtól a konzervatóriumban? A válasz itt…

Az Orosz Fesztivál alapítója, Szabó Marcell így nyilatkozott a koncertről:

Tekintve, hogy rajongok Rachmaninov művészetéért, elég nehéz kiemelnem egyet. Mégis, amit legjobban várok az Perényi Miklós játéka október 3-án az Orosz Kulturális Intézetben. Rachmaninov csellószonátáját adja majd elő, ami Rachmaninov egyik, ha nem a legszebb műve. Ugyanabban az időszakban született, mint a II. zongoraverseny, illetve a 2. szvit két zongorára. Dúskált az ötletekben. Ez a kedvenc korszakom tőle

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X