Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Rost Andrea és Harazdy Eszter Debrecenben ad koncertet

Rost Andrea és Harazdy Eszter Debrecenben ad koncertet

A Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima díjas operaénekes, Rost Andrea lányával, a szintén operaénekes Harazdy Eszterrel ad koncertet a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus közreműködésével szeptember 18-án 19.30 órától a Kölcsey Központban.

- hirdetés -

Harazdy Eszter

- hirdetés -

Az esemény különlegessége – mindazon túl, hogy édesanya és lánya egyszerre lép színpadra –, hogy a klasszikus stílustól eltérő zenei világ, az elektronikus zene is megjelenik az esten: ugyanis Harazdy Eszter a fiatal magyar zeneszerző-generáció egy igen tehetséges tagjával, Tarr Bernadett-tel közös szerzeményeit szólaltatja meg. Az elektronikus zenei alappal kísért, modern és hagyományos hatásokat mesterien ötvöző komolyzenei darabok méltó párjai a műsorban felcsendülő klasszikus operarészleteknek, köztük a Bohémélet, a Pillangókisasszony, a Figaro házassága áriái. A hangverseny a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus  kiváló közreműködésével valósul meg.

Rost Andrea így fogalmazott arról, hogyan látta lánya karrierjének kezdeti lépéseit, és számára mit jelent, hogy Eszter is az operaénekesi pályát választotta:

Eszter nehezen élte meg, egyenesen nyomasztotta, hogy mindig hozzám hasonlították. Úgy látom, mostanra jött meg az önbizalma ahhoz, hogy a saját művészi útját járja. Példaértékűnek tartom, hogy egy ismert anya mellett, ráadásul lánygyerekként a klasszikus ének tanulmányai ellenére mer valami egészen új dologba belevágni.

A koncert különleges alkalom tehát, ahol egy világsztár operaénekest egy színpadon láthat a közönség lányával, aki édesanyja pályáját választotta magának, de önálló művészi szárnyait bontogatja. A koncert előtti napon, 2018. szeptember 17-én, 17 órától a Libri Könyvesboltban (Fórum Bevásárlóközpont, I. emelet) a Café Kodály közönségtalálkozón személyesen is találkozhat a közönség Rost Andreával és Harazdy Eszterrel. A beszélgetésen bepillantást nyerhetnek a művésznők egymáshoz való bensőséges kapcsolatába és a zeneművekhez való kötődésükhöz.

Rost Andrea: „Az alkotói szabadság a legnagyobb gyönyör”

Café Kodály Rost Andreával és Harazdy Eszterrel

2018. szeptember 17. (hétfő) 17.00 – Libri Könyvesbolt (Fórum Bevásárlóközpont, I. emelet)

A belépés ingyenes.

Kincseink koncert

2018. szeptember 18. (kedd) 19.30 – Kölcsey Központ, Debrecen

Jegyek a Kölcsey Központ jegypénztárában és a Karakter 1517 Könyvesboltban (Nagytemplom mögötti Emlékkert) kaphatók.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.