Papageno Radio
Címlap Zenei és kulináris sokszínűség a Herbstgold Fesztiválon

Zenei és kulináris sokszínűség a Herbstgold Fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szeptember 5-én kezdődik a tavalyi évben nagy sikerrel elindított Herbstgold fesztivál a kismartoni Esterházy-kastélyban. A programsorozat klasszikus, jazz-, balkáni, illetve roma zenei koncerteket kínál kulináris élvezetekkel és a történelmi helyszín hagyományaival összekapcsolva. 

A koncerteken a már ismert művészek mellett, mint amilyenek, Giovanni Antonini  és az Il Giardino Armonico, Nicolas Altstaedt csellóművész és a Haydn Filharmónia, Kronos Quartet, Arabella Steinbacher hegedűművész, Paul Gulda zongoraművész, Julian Rachlin hegedűművész, Enrico Onofri hegedűművész és karmester, Anna Prohaska és Ana Maria Labin operaénekesek, olyan fiatal művészek is felsorakoznak, mint az Armidaban fellépő fiatal német tenor, Julian Prégardien, akit a Salzburgi Ünnepi Játékokon Strauss Salome-jában ünnepelt a nagyközönség, illetve az Armidat rendező olasz színházi multitálentum, Alessio Pizzech, vagy Valentin Uryupin, aki a Sir Solti György karmesterverseny 2017-es győztese.

A jazz műfaját idén Rebekka Bakken képviseli a fesztiválon és idén is felcsendülnek balkáni és roma hangok, ahol a Gypsy Devils Orchestra, Branko Galoić & Francisco Cordovil valamint a Barcelona Gipsy balKan Orchestra lépnek fel. A fesztivál utolsó szombatjáni smét vonósnégyes maraton lesz, mely tavaly óriási siker volt, a Kronos Quartet, a Rolston String Quartet, az Esmé Quartet és az Ensemble Continuum részvételével.

Szeptemberben megnyitja kapuit a kismartoni Herbstgold Fesztivál

A Herbstgold keretében megrendezendő Pan O’Gusto gasztronómiai fesztiválon fenséges ételek és kitűnő borok készítői mutatják be és kóstoltatják termékeiket. Osztrák és magyar sztárséfek engednek bepillantást látványkonyháikba, ahol ínycsiklandó tradícionális ételeket és forradalmian új kreációikat készítik. Magyar részről a Gerbaud kávéház és étterem színeiben Tóth Ágnes séf finomságait kóstolhatják az érdeklődők. Borászok vezetésével fedezhetjük fel a pannon régió festői fekvésű, változatos szőlőterületeit és az itt készülő borokat. A magyar borokat az Etyeki-Kúria és a Gilvesy képviselik.

A fesztivál az érzékek harmóniájára törekszik,

s ezen cél elérését segítik a művészekkel és tudósokkal folytatott diszkurzusok, valamint az Esterházy-kastély különleges atmoszférájú termeiben zajló Nightline koncertek a Fagotes Locosszal vagy az Esmé Quartettel.

A Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekara – fotó: Thomas Ramstorfer

A Fesztivál keretében nyílik meg a Haydngasse 1. szám alatt, az újonnan megalakult Kunstverein szervezésében Marcus Geiger svájci, Bécsben élő képzőművész kiállítása. Geigernek a Fesztivál Háború és béke mottójához kapcsolódva egy installációját is láthatja a nagyközönség, mely az Esterházy-kastély előtt álló kétcsövű, sárga posztamensen álló vörös tankból és udvaron ágaskodó négy óriási betűből, Ja és Nein (igen és nem) áll.

A Herbstgold fesztiválra online, e-mailben vagy a kismartoni Panevent jegyirodában vásárólhatók meg a jegyek.

Promóció

X
X