Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Átfogó kötet jelent meg a magyar kórusélet emblematikus alakjáról, Katanics Máriáról

Átfogó kötet jelent meg a magyar kórusélet emblematikus alakjáról, Katanics Máriáról

A Zenetudományi Intézet Haydn-termében október 6-án mutatták be a 2017-ben, 88 éves korában elhunyt Liszt Ferenc-díjas karnagyról a Flaccus Kiadó gondozásában megjelent portrékötetet.

- hirdetés -

A beszélgetésen részt vett többek között Gádor Ágnes, a Szilágyi Erzsébet Női Kar alapító tagja, a kötet kiadója. A bemutatón a nőikar Eckhardt Mária, Végh Katalin és P. Kollár Éva vezényletével lépett fel.

Mohayné Katanics Mária 1990-től 2002-ig az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar Zenei Tanszékének tanáraként, 1968 és 1986 között pedig a Magyar Rádió Énekkarának vendégkarnagyaként is tevékenykedett. Érdeklődésének középpontjában az iskolai kórusmunka állt, de egyéb pedagógiai módszertani munkában is rendszeresen részt vett. Vendégtanárként tanított szolfézst, karvezetést és kórustanítást az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban.

- hirdetés -

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége egykori tiszteletbeli elnökének szentelt kiadvány megjelenését a Szilágyi Erzsébet Női Kar tagjai, illetve magánszemélyek adományai tették lehetővé.

* A könyv a Flaccus kiadó boltjában, a Libri és a Líra Könyvesboltokban kapható.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.