Papageno Radio
Címlap Újabb megmérettetés elébe néz az Aurin Leánykar

Újabb megmérettetés elébe néz az Aurin Leánykar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Október 1-jén, a zene világnapján indult a III. Beira Interior Nemzetközi Kórusfesztivál és Versenyre a kecskeméti Kodály iskola Aurin leánykarának 44 énekese és kísérő tanáraik a portugáliai Fundãóba. Másnap már közös koncertet adtak egy helyi ifjúsági kórussal.

A kórus 2018-ban komoly célt tűzött maga elé: Fundãóba, a Portugália középső részén fekvő városba utaznak, itt rendezik ugyanis a III. Beira Interior Nemzetközi Kórusfesztivált és Versenyt. Ez az esemény kiemelkedő lehetőség az élvonallal való találkozásra, a műhelymunkába való betekintésre, a nemzetközi kórusvilág megismerésére. A sikeres felkészülés utáni várható jó szereplés felkeltheti, erősítheti a Kodály-módszer és a magyar kóruskultúra, oktatás iránti figyelmet újabb országokban.

Megalakul a portugál Kodály Társaság

Augusztus 21-31. között minden hétköznap délelőtt folytak a próbák. Iskolaidőben heti 4 próba segítette a felkészülést. Szeptember 29-én főpróbaként a Miraculum gyermekkarral közös kórusmatinén énekeltek, bemutatva tudásukat.

A Nagydíjat is elhozta a Miraculum Gyermekkórus Görögországból

Az előttük álló hét során öt alkalommal lépnek közönség elé. A versenyen két kategóriában (ifjúsági egyneműkar és egyházi zene) indulnak. Október 9-én Madridból érkeznek haza.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X