Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest A „jól hangolt zongora" hátrányai - Video

A „jól hangolt zongora” hátrányai – Video

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Johann Sebastian Bach nevezetes műsorozata, a Das Wohltemperierte Klavier egy, a maga idejében újszerű hangolási rendszer mellett érvelt, leginkább a minőség erejével. Az idő Bachot igazolta, ugyanakkor ma már mind világosabb, hogy a „jól hangolt zongorának” nemcsak előnyei, de bizony hátrányai is adódtak.

Wolf Péter a nagy előd előtt tisztelgő, játékos (Wolf-temperiertes Klavier) című kompozíciójának néhány részletével már találkozhattunk a közelmúltban. A teljes művet, melyet Balog József hamarosan lemezre vesz, a közönség október 13-án a BMC-ben, a CAFe Budapest fesztiválon megvalósuló lemezbemutató koncerten ismerheti meg.

CAFe Kapszulainterjú // Balog József

Kapszulainterjúinkban bemutatjuk a fesztivál fellépőit és alkotóit. Ezúttal Balog József mesél közelgő előadása, a Wolf Péter: Wolf-temperiertes Klavier – bemutató kapcsán. A riporter: Galán Angéla. #cafebudapest2018 Az előadásról további információ itt:https://cafebudapestfest.hu/program?id=103033?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_content=post&utm_campaign=wolf_peter_wolf_temperiertes_klavier_bemutato_2018_10_13_19_30

Közzétette: CAFe Budapest – 2018. szeptember 28., péntek

A koncert után az alkotó és az előadó válaszol a közönség kérdéseire, a beszélgetést Albert Mária újságíró moderálja. Váltsa meg jegyét a koncertre itt.

Promóció

X
X