Papageno Radio
Címlap Cziffra György felvételeiből készített válogatásalbumot a Hungaroton

Cziffra György felvételeiből készített válogatásalbumot a Hungaroton

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Hungaroton újonnan induló, The Masters Collection sorozatában a kiadó a legnevesebb művészeinek ikonikus felvételeit gyűjti össze. Olyan felvételeket, melyek nem csak egy életművet, hanem egy kort határoznak meg,  és a hallgatóknak örök élményt nyújtanak. Elsőként Cziffra György, a 20. század kimagasló jelentőségű zongoraművész páratlan örökségéből jelent meg válogatásalbum.

„Cziffra György neve mindazok számára, akik kicsit is otthonosak a komolyzene világában, a zongorázni tudás szinonimája lett. Ahogyan korábban Liszt Ferenc neve is. Gyakran emlegették Cziffrát Liszt méltó, sőt egyetlen igazi zongorista örököseként. (…) Hangszerének páratlan virtuózává vált, de szellemi értelemben is tökéletes ura lett az általa meg formált anyagnak.

Hallgasson bele a lemezekbe itt!


A virtuozitás fizikai adomány, amely csak óriási munkával fejleszthető ki és érlelhető meg, mégis önmagában sokszor üresnek tartják a hozzáértők. Akrobatikának, egyenesen cirkuszi mutatványnak nevezik lesajnáló módon, holott a technikai tökéletesség a zongorázásban sem nélkülözhető. Cziffra György, bár mindenkinek a káprázatos virtuóz képe ugrik be róla először, szellemi értelemben is a legmagasabb rendű művészet elkötelezettje és művelője volt.” – Mácsai János, zenetörténész

Promóció

X
X