Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Fel tudjátok idézni az elmúlt évek kamara.hu fesztiváljait? – Galéria

Fel tudjátok idézni az elmúlt évek kamara.hu fesztiváljait? – Galéria

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Blogunkban sokat foglalkoztunk a kamara.hu történetével és műsorával, azonban a koncerteken megfordult zenészekről kevesebb szó esett. Galériába foglaltuk az elmúlt évek legjobb pillanatait és a legkülönlegesebb fellépőket.

A korábbi években Simon Izabella és Várjon Dénes mellett fellépett a rendezvényen Várdai István, a bécsi Zeneakadémia cselló tanszékének vezetője, a Kossuth-díjas Baráti Kristóf, Louise Pellerin kanadai oboaművész, Henning Kraggerud norvég hegedűművész, Claudio Bohórquez csellista, a Festival Winnenden művészeti vezetője, a Casals Quartet, Pasztircsák Polina szoprán, Louise Pellerin kanadai oboaművész, a moszkvai születésű zongorista, Kátya Skanavi, Radovan Vlatković kürtművész, a Montreáli Nemzetközi Zongoraverseny-győztes Fejérvári Zoltán, Fejérvári Zsolt bőgős, a Zeneakadémia adjunktusa, Ib Hausmann klarinétművész, a Junior Prima-díjas Ránki Fülöp, a kétszeres Kossuth-díjas Perényi Miklós, Környei Zsófia, a Concerto Budapest koncertmestere, a Kossuth-díjas Holló Aurél és a világ legrangosabb kamarazenei fesztiváljain is játszó brit csellóművész, Steven Isserlis is.

- hirdetés -

kamara.hu keretében Budapesten hallhattuk Marie-Claude Chappuis mezzoszopránt, Kovács István operaénekest, Christoph Richter csellistát, a kétszeres Echo Klassik-díjas brácsaművészt, Tabea Zimmermannt, Carolin Widmann hegedűművésznőt, Sarah Shafer szopránt, az örmény származású amerikai brácsaművészt, Kim Kashkashian, Marie-Elisabeth Heckert, a VIII. Rosztropovics Csellóverseny győztesét és kétszeres különdíjasát, Keller Andrást, Andrea Hallam hegedű- és brácsaművészt, Érdi Tamás zongoraművészt, Veronika Eberlét, a 2003-as Yfrah Neaman Nemzetközi Hegedűverseny győztesét, az amerikai Escher Vonósnégyest és Muriel Cantoreggi francia hegedűművésznőt.

Az idén is visszatérő fellépők között van Viviane Hagner hegedűművész, Lakatos György fagottművész, Klenyán Csaba és Jörg Widmann klarinétművészek, valamint Roman Rabinovich zongorista és festő, és Megyesi Zoltán tenor.

Nagy regények és zene: a kamara.hu története

kamara.hu történetéről szóló fejezetünkben azt is felelevenítettük, hogy az előző években milyen regények álltak a rendezvény középpontjában.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X