Papageno Radio
Címlap A kelet-európai historikus orgonák megmentője koncertezik a Bach-sorozatban

A kelet-európai historikus orgonák megmentője koncertezik a Bach-sorozatban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A német Christoph Bossert veszi birtokba a Hold utcai templom orgonáját október 19-én 18.00 órától, a Bach összes orgonaművét felvonultató koncertsorozat kilencedik estjén.

A részletes programot megtalálja a Papapgeno különszámában!

Christoph Bossert a maulbronni és blaubeureni evangélikus teológiai szemináriumok után 1978-ban a stuttgarti zeneművészeti főiskolán kezdte meg tanulmányait, amelyeket Fribourgban (Svájc) folytatott. Több német főiskolán tanított (Stuttgart, Esslingen, Trossingen), míg 2007 áprilisában Würzburgba költözött, ahol a főiskolán az orgona és egyházzenei tanszakok vezetője.

Művészeti vezetője a giengeni Max Reger Biennálénak, a lüneburgi Max Reger akadémiának és az arnstadti Bach akadémiának, ahol évente publikálja a Bach-művek analíziseinek új eredményeit.

18. századi időutazás a Hold utcai templom új Bach-orgonájával

Neves koncertsorozatok szólistájaként fontos szerepet játszik a kortárs zene előadásában.Számos zenei tanulmány és előadás szerzőjeként Christoph Bossert a nemzetközi zenei élet elismert szakembere.

50 év után szólalhat meg újra a Zeneakadémia eredeti orgonája – Videó

Orgonaszakértőként több jelentős projektet irányított, például a Villingen-Schwenningen-i 1752-ben épült Silbermann-orgona (1752) teljes rekonstrukcióját. Életre hívója az Orgona mint európai kulturális örökség elnevezésű projektnek, amelynek célja a Kelet-Európában megmaradt historikus hangszerek megmentése.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X