Papageno Radio
Blogok Lisztográfia Ismét fesztivállal ünneplik Liszt Ferenc születésnapját Gödöllőn

Ismét fesztivállal ünneplik Liszt Ferenc születésnapját Gödöllőn

Az elmúlt években a hazai zenei élet kiemelkedő eseményévé vált a gödöllői Liszt Fesztivál, amelyet minden esztendőben a kiváló zeneszerző születésnapjához kapcsolódva rendeznek meg októberben. A fesztivál zenei igazgatója, Szilasi Alex.

A több éve zárva tartó, egyedi stílusjegyekkel felruházott kastélytemplom kizárólag erre a fesztiválra időszakosan újra megtelik élettel. Október 19-én a napközbeni Egyházzene pedagógiai konferencia programját este hét órától a Tomkins Énekegyüttes koncertje zárja, melynek szintén a kastély kápolna ad otthont.

Október 20-án Kocsis Zoltán 21 éves fia, Kocsis Krisztián Liszt-szólóestjét hallgathatjuk meg a az egykori Lovardában. A fiatal tehetségek koncertjei október 21-én a délutáni órákban a kastély barokk színházában, míg este az ifjú Ránki Fülöp szólóestjén vehetünk részt.

Ránki Fülöp fotó: Posztós János

A fesztivált október 22-én ünnepi koncerttel zárják Gödöllőn, ahol fellép a fiatal amerikai zongoraművész, Serene, Bogányi GergelyMocsári Károly, valamint a Concerto Budapest Keller András vezényletével. A koncerten felcsendül a Bogányi-zongora is.

Formatervezési díjjal ismerték el a Bogányi-zongorát

A fenti névsor alapján nem csoda, hogy az elmúlt tizenhat év eredményeként a gödöllői Liszt Fesztivál jelentős törzsközönséget tudott kiépíteni. A környékbeli és a budapesti vendégek mellett az ország távoli területeiről, sőt, egyre inkább külföldről is vonzza a zeneszerető hallgatóságot.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!