Papageno Radio
Címlap Kategóriagyőzelmet aratott az Aurin Leánykar Portugáliában

Kategóriagyőzelmet aratott az Aurin Leánykar Portugáliában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Október 1-jén, a zene világnapján indult a III. Beira Interior Nemzetközi Kórusfesztivál és Versenyre a kecskeméti Kodály iskola Aurin leánykarának 44 énekese és kísérő tanáraik a portugáliai Fundãóba. Durányik László karnagy közösségi oldalán tudatta, hogy a versenyről elhozták kategóriájuk első díját, aminek köszönhetően október 6-án a Nagydíjért énekelhetnek.

A Beira Interior Nemzetközi Kórusfesztivált és Versenyt két évenként rendezi meg a Beira Interior Kulturális Egyesület (ACBI) a Meeting-Music (Németország) és Fundão város önkormányzatával együttműködve.

Az idei rendezvényen cseh, észt, finn, görög, litván, magyar, norvég és portugál kórusok – 18 kórus mintegy 660 énekese találkozott a vendéglátó városban.

A kecskeméti Aurin leánykar tagjai ifjúsági egyneműkar és egyházi zene kategóriában is indultak a versenyben. G2 ifjúsági leánykar kategóriában Palestrina: Pueri Hebraeorum, Mendelssohn: Laudate pueri, Kodály Zoltán: Pünkösdölő és Orbán György: Daemon irrepit callidus, míg egyházi kategóriában Jacobus Gallus: Confirma hoc, Pablo Casals: Nigra Sum, Kodály Zoltán: A 150. genfi zsoltár és Kocsár Miklós: Salve Regina műveit adták elő.

Újabb megmérettetés elébe néz az Aurin Leánykar

A lebonyolítás rendszere miatt csak annyi tudható, hogy legalább az egyik kategóriát magas pontszámmal megnyerték, mert meghívást kaptak az október 6-i döntőbe. Itt egy görög és egy finn kórussal versengenek majd a Nagydíjért.

Promóció

X
X