Papageno Radio
Címlap Magyar–német exkurzió

Magyar–német exkurzió

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egészen különleges hangulat mind érzés, mind kép, mind danolás, mind úgy alles zusammen alakulása így a napokra. Kinn levés, hazautazás, ittmaradás… van e feldóban minden, s klippileg is megtámasztva.

Nehezen értelmezhető a két főhősnő testvérpár jelenléte a mulat elején, de tudatos figyeléssel kihámozód a valós lényeg. Érzők ők. Nem is kevéssé. Értik mit dal tud, mit nyolcvan éve tudott az originális, mit tud az azóta évtizedek megannyi orátora, kommunikátora.

Hinnéd-e, hogy a felvétel nem a hetvenesévek vége, hanem a ma hajnala? Csupán nyolc éve készüle a kover mit beyoutube-izáltam mára, s mégis oly varázslatot visz, midőn visszaidéződ az emigráció, a kint született gyerekek első hazatripje, rácsodálkozva arra a Pestre, mit az eneszkások csak az endékások elmeséléséből. Ez vizualizálva xéniagúnyábabújt abbafrizura valamint Fräulein dekadencia általa meg.

Mindez ám csupán szemnekvaló. Húnyva be azt, érezhető a lélek, a tudás, a minden, mit csupán a legnagyobbak, a legjobbak, a legigazabbak tudnak.

Promóció

Stream és színház

X
X