Papageno Radio
Címlap „Műveimmel nemcsak azt jelzem, hogy ott voltam” - egy pillantásnyi street art...

„Műveimmel nemcsak azt jelzem, hogy ott voltam” – egy pillantásnyi street art Szentendrén

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az ismert street art művész, Slow finom, egyszerű geometrikus formákból álló madarai számos nagyvárosban feltűntek már. Szentendrén a Futó utca és Vastagh György utca sarkán, pontosabban a Szentendrei Képtár mögötti épület falán láthatók a Madarak, egészen az épület lebontásáig.

Slow vizuális kommunikációt tanult, civilben tervezőgrafikus és illusztrátor. 2005 óta foglalkozik street arttal. 2009–2010-ben Néprajz címmel a budapesti graffitiről és street artról forgatott filmet a Néprajzi Múzeum számára.

A graffitit olyan utcai művészetnek is nevezhetjük, amely szubkultúrájának alkotói révén társadalmi jelenségekre reflektál kreativitással, humorral, elgondolkodtató üzeneteket rejtve magukban.

Így válik a vandalizmus kortárs művészetté

Egy nagyméretű alkotása 2014 óta a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza homlokzatát díszíti. Legújabb minimalista formai megoldású madárkompozíciója Szentendrén egy lebontásra ítélt, már a Fő térről is láható falra került.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#dog #stick #walk #artcapital2018 #muzeumicentrum #szentendre #Slow #streetart #blackandwhite #artderue #public #wallbeat

SLOW (@slowgraphix) által megosztott bejegyzés,

Promóció

X
X