Papageno Radio
Címlap Ismét zenei bonbonmeggyek a száraz november alatt

Ismét zenei bonbonmeggyek a száraz november alatt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kis képzavarral élve lassan beleivódik a köztudatba a száraz november, melyet idén harmadjára rendez meg a Kékpont Egyesület. A kampány célja, hogy egy hónapig ne igyunk alkoholt, és ezáltal jobban megismerjük a szeszes italokhoz fűződő viszonyunkat. Ez sokaknak könnyű, másoknak nehezebb, megint másoknak szinte lehetetlen, de mindenképpen hasznos kísérlet.

Bizonyára sokan vannak, akik hozzám hasonlóan végigcsinálták a „kihívást” (mennyivel jobban hangzik így), és tervezik idén is. De nem csak az absztinenciához, hanem az ehhez kapcsolódó komolyzenei ismeretterjesztő bloghoz is lehet a tavalyihoz hasonlóan idén is csatlakozni. Az OperAlkohol című tematikus sorozatban minden nap egy-egy operatörténeti példán keresztül mutattam be, milyen végezetes hatásai lehetnek a különböző bódító nedűknek (a linken visszaolvashatóak a bejegyzések), idén ennek folytatásaként a MuzsikAlkohol égisze alatt szolgáltatok virtuális alkoholmennyiséget a függőknek.

De mi az az operalkohol?!

Ezúttal híres zeneszerzők és a szeszes italok kapcsolatát járom körbe, ismét röviden, tömören, könnyedén, sok képpel és zenével. Esténként tehát a pohár helyett érdemes lesz inkább MuzsikAlkohol után nyúlni…

November 1-jén indulunk!

* Novotny Anna, a blog szerkesztője, lelkes száraz novemberező

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X