Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap „Hangszereinkkel szeretnénk ügyünket képviselni"

„Hangszereinkkel szeretnénk ügyünket képviselni”

A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar művészeinek válasza a Magyar Szimfonikus Zenekari Szövetség „Kinek szülessen külön zenei törvény?” című nyilatkozatával kapcsolatban. A közleményt változatlan formában adjuk közre. 

“Szomorúan olvastuk a Magyar Szimfonikus Zenekari Szövetség néhány képviselője által jegyzett „Kinek szülessen külön zenei törvény?” című, a Papageno.hu felületén megjelent nyilatkozatát november 9-én.”

- hirdetés -

Nem tagadjuk, nehéz elfelejteni, ahogy az Önök szövetsége 2011-ben rezzenéstelen arccal nézte végig a Concerto Budapest (majdnem) megszűnését, majd a kapott megmentő segítség után felháborodásuknak adtak hangot.

Felvetődött-e már Önökben, hogy mi lehet az az erő, ami ennyi, a lét, nem lét határán ingó bizonytalanságon és  viszontagságon átvezette és megtartotta ezt a zenekart? Ez a Zene, közönségünk kitartó szeretete és egy, az Őnök által írásban pejoratívan csak „megszállott művész”-nek nevezett zenész hatása.

Concerto Budapest – fotó: Benkő Sándor

Az ő vég nélküli szakmai igényessége, zenei hitelessége formálta ezt az együttest alkotói közeggé. Zenei vezetése nem csak az együttes előrehaladását és az ország zenei nevelését, hanem személyes fejlődésünket is garantálja. Ez a különleges, egyedülálló műhelymunka, ez a közös alkotás fog meg minden nálunk játszó, illetve hozzánk vendégként érkező muzsikust.

Keller András nemzetközi hírneve és tekintélye megkérdőjelezhetetlen szakmai garanciát jelent a nálunk koncertező világhírű szólisták számára, akik megtapasztalva a különleges alkotói atmoszférát, többszörösen is visszatérnek hozzánk, így degradáló és közös művészi tevékenységünkre nézve kifejezetten sértő az Önök pusztán pénzügyi érdekre hivatkozó megjegyzése.

Ezért mi, ahogy eddig is, kiállunk Keller András mellett abban a küzdelemben, amit zenekarunk és az egész magyar komolyzenei szcéna felemeléséért folytat. Ha szolidárisak szeretnének lenni zenekarunk tagjaival, kérjük, ebben támogassanak minket.

Kérjük, hogy ne generáljanak ellenségeskedést ott, ahol (legalábbis a mi részünkről) biztosan nincs.

Szeretettel várjuk Önöket koncertjeinken, hogy az ott hallottak alapján ítélhessék meg munkánkat és eredményeinket.

Továbbiakban csak hangszereinkkel és együttes munkánkkal szeretnénk képviselni ügyünket és a magyar zene ügyét.

A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekarának művészei

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X