Papageno Radio
Címlap Van mit tanulnunk Aranytól

Van mit tanulnunk Aranytól

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„A Hallgatni Aranyt! projekt nem csak jó esélyekkel kecsegtetett, de végül, úgy tűnik, korrekt és sikeres vállalkozásként teljesedett be. A sikerben a szakértő kollégák gondos filológiai, értelmező munkája, a stúdiós munkát szervező, lebonyolító stáb s a versmondók odaadása, együttműködési készsége egyaránt szerepet játszott. Igazán szükség volt már arra, hogy az Arany János-versek teljessége gondosan felépített versmondásban, korrekt metrikai, zenei és értelmi hangsúlyokkal jusson el az érdeklődőkhöz” – fogalmazta meg a kezdeményezés jelentőségét Nyilasy Balázs, a Hallgatni Aranyt! egyik szakértője.

A Magyar Művészeti Akadémia Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából nagyszabású projektet indított, amelynek célja, hogy a költő jelentős művei ingyenesen, mindenki számára elérhetők legyenek az interneten hangzóanyag formájában. A kezdeményezés nemcsak a költőnek állít emléket, az Arany-életmű jeles darabjai kiemelkedő színművészeink előadásában hangoznak fel, így egyfajta színművészi korlenyomatként is szolgál. Ismerje meg a színművészeket, akik a verseket, leveleket tolmácsolják!

A kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár azt is hozzátette:

Kicsinyes, provinciális, jelen érdekű korunknak, úgy tűnik, bőségesen volna mit tanulnia attól az Arany János-i tartalmasságtól, amely a múltat, a ránk hagyományozott tradíciót és örökhagyó elődeinket, valahai embertársainkat mély tisztelettel, szeretettel, megbecsüléssel övezi.

Promóció

X
X