Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Cziffra street piano és ingyenes koncertek a MOMParkban

Cziffra street piano és ingyenes koncertek a MOMParkban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra Fesztivált február 17-től 25-ig Budapesten.

„Komplex örökséget hagyott ránk Cziffra György. Egyedülálló volt, ahogy a hangszerét, a zongorát kezelte, amilyen megoldásokat alkalmazott. Az elmondások alapján zongoraórái is fantasztikusak voltak, úgy tudta a tudást átadni, hogy megmutatta, ami a legjobb, illetve egyedi elgondolásokat sugallt a növendékeknek” – hangsúlyozta Káel Norbert zongoraművész.

2019-ben új mesterkurzust indít a Cziffra Fesztivál:

Első alkalommal szervez cigányprímás mesterkurzust a Cziffra Fesztivál

- hirdetés -

Mint Besszer Szilvia, a Cziffra Fesztivál rendezője elmondta, Káel Norbert főszereplésével bárestet is tartanak a rendezvényen február 22-én. Ezen az estén a húszas-harmincas évek bárzongorázását idézik meg.

Street piano és ingyenes koncertek a MOMParkban

Az adventi időszakban idén is bárki kipróbálhatja, milyen érzés zongoraművésznek lenni, vagy akár csak, hogy milyen egy minőségi hangszeren játszani. A MOMPark, a MOMKult és az Opera Zongoraterem segítségével a Cziffra Fesztivál idén is felállít egy street pianot a MOMPark Szamos Cukrászda előtti részén. A hangszert bárki kipróbálhatja december 8. és 23. között, valamint a világhírű zongoraművészre, Cziffra Györgyre emlékezve több ingyenes koncertre is sor kerül a hangszeren.

december 8. 19.00-19.30

Ifj. Balázs Elemér zongorista – improvizációval összekötött klasszikus darabok

december 15. 19.00-19.30

Farkas Zsolt jazz-zongorista

december 22. 19.00-19.30

Ifj. Balázs Elemér zongorista – improvizációval összekötött klasszikus darabok

A világhírű magyar zongoraművész, a huszonnégy évvel ezelőtt Párizsban elhunyt Cziffra György életét egy tematikus kiállításon mutatják be a Molnár C. Pál Galériában. Besszer Szilvia szólt arról is, hogy a tárlat a művész életének különböző szemelvényeit kíséri végig, interaktív módon is. A kiállításhoz a család mellett ismeretlenek is számos relikviát adtak.

A fesztiválnak a főszervező MOM Kulturális Központ mellett a Zeneakadémia Nagyterme és a Müpa, a február 17-i koncertnek és filmvetítésnek az Óbudai Társaskör ad otthont.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X