Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Első alkalommal ad közös koncertet Balázs János és Várdai István

Első alkalommal ad közös koncertet Balázs János és Várdai István

Az új év februárjában, 17-25. között negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra György Fesztivált, amely 2019-ben különleges művésztalálkozásoknak ad teret.

Nagy öröm számomra, hogy ismét egyedi produkciók valósulnak meg a Fesztiválon, olyan művészekkel, akik korábban még sosem találkoztak, vagy léptek fel egy színpadon – mondja Balázs János

- hirdetés -

A nyitókoncerten Isabelle Oehmichen francia zongoraművész, Cziffra György egykori tanítványa is közreműködik, aki jelenleg a francia Cziffra Alapítvány művészeti vezetőjeként a világhírű zongoraművész szellemi hagyatékának franciaországi ápolásáért rendkívül sokat tesz. A nyitókoncert másik zongoraművész fellépője a Kossuth-díjas Bogányi Gergely lesz, aki Schumann Esz-dúr zongoraötösét játssza a Kállai Vonósnégyessel.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Balázs János: „A Cziffra Fesztivál küldetése a mester zenei és szellemi hagyatékának megőrzése”

Különleges estének ígérkezik A Katarzis című, zenés beszélgetéssel egybekötött este, amelyen a Széchenyi-díjas agykutató, Freund Tamás két kiváló művésszel, Lackfi János költővel és Nagy-Kálózy Eszter színművésszel járja körül a katarzis témakörét tudományos és művészi oldalról egyaránt. Bízunk benne, hogy a katarzist ezen az estén át is élhetjük a Cimbalomduó, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomművészek közös koncertjén.

Ide kapcsolódik:
Lackfi János: Egy cipőben

Várdai István csellóművész és Balázs János zongoraművész barátsága a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályában kezdődött még tizenéves korukban. Később a Virtuózok című tehetségkutató műsorban együtt zsűriztek – közös koncertet azonban még soha nem adtak. Erre először a Cziffra György Fesztiválon kerül sor 2019. február23-án a Zeneakadémia Nagytermében.

Ide kapcsolódik:
Az egyik legbefolyásosabb koncertszervezővel állapodott meg Várdai István

A Fesztivál további eseményei is ünnepszámba mennek, elég csak José Cura sztártenor és Balázs János közös fellépését, Miklósa Erika, Lajkó Félix és Balázs János közös koncertjét, Káel Norbertet vagy Rúzsa Magdolnát, illetve a Hot Jazz Bandet említeni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X