Papageno Radio
Címlap Sikeresen vendégszerepelt a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Franciaországban

Sikeresen vendégszerepelt a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Franciaországban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nagy sikerrel vendégszerepelt Franciaországban Vashegyi György karmester vezetésével a Purcell Kórus és a korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekar: december 11-én Versailles-ban, a Királyi Kápolnában, 12-én pedig Párizsban, a Szent Rókus-templomban lépett fel a két együttes.

December 13-án a Párizsi Magyar Intézet vendégei voltak az együttesek, ahol Magyar és német lutheránus barokk zene 1690 körül: Strattner és Buxtehude című koncertprogramjukkal léptek fel.

A két együttes 2016-ban már nagy sikert aratott francia barokk operaműsorral a Versailles-i Királyi Operaház színpadán. Akkor a Versailles-i Barokk zenei központtal együttműködésben megvalósult, Un Opéra pour Trois Rois (Opera három királynak) című különleges programjukkal vívták ki a közönség és a szakma elismerését.

Idén a régóta repertoárjukon lévő, népszerű Karácsonyi oratóriumot tűzték műsorra. Bach monumentális művéből négy kantáta (az I-III-V-VI. számú) hangzott el, neves francia és magyar szólisták (Hasnaa Bennani – szoprán, Anthea Pichanik – alt, Szigetvári Dávid – tenor és Victor Sicard – basszus), valamint a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar tolmácsolásában, Vashegyi György vezényletével. 

A Párizsi Magyar Intézetben rendezett különleges koncert lehetőséget adott az 1645-ben Magyarországon, magyarként született – s akkor Európa zenei élvonalához tartozó, ám mára teljesen elfelejtett – Georg Christoph Strattner művészetével való találkozásra.

A nagy sikert aratott koncert előtt Vashegyi György karmester, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke bemutatta az intézmény működését is a megjelenteknek.

(Via MTI)

Promóció

Stream és színház

X
X