Papageno Radio
Címlap Új dokumentumfilm készült a Kodály-módszer alkalmazásáról

Új dokumentumfilm készült a Kodály-módszer alkalmazásáról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kodály-év záróeseményeként nemzetközi zenepedagógiai szimpóziumot rendeztek Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Az esemény keretében mutatták be a Kodály mindenkié című dokumentumfilmet, valamint az Ötven év üzenete – Kodály Zoltán zenepedagógiai öröksége Magyarországon és a nagyvilágban című kötetet.

A Zeneakadémia fogta össze a 2017-es Kodály-emlékév eseményeit, amelynek keretében számtalan programot rendeztek világszerte Kodály zenéjének és pedagógiai módszerének népszerűsítésére – idézte Vigh Andrea, Liszt Ferenc-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora.

A film nyilvános vetítéséről bővebben ide kattintva!


Mint mondta, az emlékév december 15-16-i záróeseményén mutatták be azt az egy éven keresztül forgatott, 100 perces dokumentumfilmet, amely arról szól, hogy ma a világban hogyan értelmezik és hogyan valósítják meg, hogyan adják át a gyakorlatban a Kodály-módszert.

„Egy olyan kincs van a kezünkben, amivel meg lehet fogni egészen kicsi korban a gyerekeket, és a maga természetes útján teljesebb embert tudunk faragni belőlük (…)” – hangsúlyozta.

Ismertetése szerint a nemzetközi konferencián mutatták be az Ötven év üzenete – Kodály Zoltán zenepedagógiai öröksége Magyarországon és a nagyvilágban – című tanulmánykötetet is. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiadványa bemutatja Kodály örökségét, zenepedagógusi tevékenységét, a Kodály-módszert, emellett abba is betekintést nyújt, hogy mi minden történt Kodály halála óta Magyarországon, az ő szellemében.

A kötet végén külföldi zenetanárok vallanak arról, hogyan formálta át gondolkodásmódjukat a kodályi elvekkel való megismerkedés, és hogyan alkalmazzák a módszert hétköznapjaikban.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X