Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap A Teremtésben Haydn az istenit varázsolja zenévé

A Teremtésben Haydn az istenit varázsolja zenévé

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Január 19-én veszi kezdetét az idei classic.Esterházy koncertsorozat a kismartoni Esterházy-kastélyban. Az idei év hangsúlyosan a nagy mesterre, Haydnra való emlékezés jegyében telik.

- hirdetés -

Amit ma ősrobbanásnak hívunk, azt Joseph Haydn lenyűgöző módon komponálta meg a zene nyelvén. Hangrobbanásként, amely nagyobb annál, hogy értelmünkkel felérjük – s amely a darab elején a káosz ijesztő, sötét hangköddel való megrajzolása után egy tiszta C-dúr fortissimóval az elképzelhetetlent, az istenit varázsolja zenévé.

A szezon nem is indulhatna mással, mint Haydn A Teremtés című oratóriumával, hogy a sötét, téli időben sugárzó világosság töltse be az Esterházy-kastély pompás Haydn-termét, s felmelegítse a lelket.

Haydn Filharmónia – fotó: Nancy Horowitz

Olyan fiatal tehetségek interpretálásában hallhatjuk a művet, mint például Anna Lucia Richter, akit a júniusi bécsi fellépése után a Wiener Zeitung így jellemzett: „Az est igazi felfedezettje. Az ég áldása van rajta – abszolút, tiszta, elegáns szoprán.”

Anna Lucia Richter – fotó: Hermann und Clärchen Baus

Richter együtt lép színpadra Rudolf Rosen baritonnal, az elismert tenorral, Werner Gürával, a kitűnő Arnold Schoenberg Kórussal és természetesen a Nicolas Altstaedt irányítása alatt álló Haydn Filharmóniával.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X