Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok art quarter budapest Átlagosan térünk el az átlagtól – Vékony Dorottya kiállítása az aqb project...

Átlagosan térünk el az átlagtól – Vékony Dorottya kiállítása az aqb project space-ben

Vékony Dorottya munkáiban visszatérően foglalkozik a test tematikájával, legyen szó a sajátunkról, mások testéről vagy a kollektív testtudatról. Az aqb project space-ben január 27. és március 10. között látogatható, Átlagos eltérés című kiállításán a testtel kapcsolatos személyes történetek, kritikai megfigyelések ugyanúgy helyet kapnak, mint az egészen absztrakt tárgyak és az egybefonódott, szoborszerű testek.

- hirdetés -

Az Átlagos eltérés című tárlat egyszerre kívánja a nézőt megfigyelővé és megfigyeltté tenni. Az egymás megfigyelése utáni vágy, a mások életébe való betekintés azt a normarendszert feltételezi, ami alapján magunkat másokhoz képest meghatározzuk. Meg akarunk győződni róla, hogy hasonló problémákkal küzdünk, különbek vagyunk másoknál vagy éppen érünk annyit, mint ők.

Tehát az átlagtól csak átlagosan térünk el.

- hirdetés -

A kiállítás kisebb egységekre bontható, az egyes terekben elhelyezett munkák más-más aspektusból vizsgálják, hogy miként tudjuk testünket a lehető legtárgyilagosabban leírni, az intimitás teljes hiányában reprezentálni.

Vékony Dorottya művének részlete

Vékony Dorottya ezekben az „anti-intimnek” nevezhető állapotokban az vizsgálja, hogy a tényleges fizikális kiterjedésünk mennyi finom és bonyolult kapcsolatot alakít ki környezetünkkel, illetve a társadalmi elvárások hogyan alakítják külsőnket.

Vékony Dorottya (1985) munkáiban megjelenő testképek a világgal, a környezettel és az önmagunkkal való viszony primer tükrei. Egy olyan térkép, amely magán hordozza történelmünket, korunk lenyomatait, személyes történeteinket.

 Az Átlagos eltérés című tárlatot Oltai Kata, művészettörténész, kurátor nyitja meg az aqb Project Space kiállítótermében (Budapest, 1222 Nagytétényi út 48-50.), 2019.01.27. 17 órakor.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.