Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Az Angol Nemzeti Balett átveri a nézőket?

Az Angol Nemzeti Balett átveri a nézőket?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Angol Nemzeti Balett (English National Ballet – ENB) nemrégiben mutatta be A hattyúk tavát. Az előadás plakátján Precious Adams látható, aki táncol a produkcióban, bár nem Odett/Odília szerepét.

A balerinát nemrégiben mi is bemutattuk: ő az, aki nem volt hajlandó rózsaszín harisnyát felvenni. Az afroamerikai táncosnőt döntésében a társulat művészeti vezetője is támogatta. Ismerje meg a történetet!

- hirdetés -

A fotót a sokféleség jegyében készítették, hogy megmutassák, a balett mindenkié, nem a gazdag fehérek kiváltsága többé. A változás természetesen nem egyik napról a másikra történik, de ezek a lépések nagyon fontosak, vallja az ENB marketing- és kommunikációs vezetője, Clark Charrington. Akinek a plakát kapcsán felrótták, hogy átveri a nézőt, aki azt várja, hogy színesbőrű balerinát lát a balettkánon egyik emblematikus darabjának főszerepében. Precious Adams ugyanis a darabnak csak kisebb, bár nagyon fontos szerepekien mutathatja meg tehetségét.

Charrington úgy véli, nem csapják be a nézőt, számára a koncepció volt fontos, hogy a beállítás az emberből madárrá változást kifejezze, a póz és a balerina formás, hosszú karjai  – amelyek a hattyúk hosszú, kecskes nyakára utalnak – pedig ezt tökéletesen megmutatják. A bőrszín figyelemfelkeltő hatása egyáltalán nem dominált a választásnál, ráadásul – tette hozzá a marketingszakember – a fotó a szereposztás kihirdetése előtt készült, sőt olyan esetek is léteznek, amikor a plakáton egyáltalán nem a produkció közreműködője szerepel.

(via Quartz.com)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X