Papageno Radio
Blogok Debrecen Balassi és Monteverdi egy színpadon a Kodály Filharmónia Debrecen előadásában

Balassi és Monteverdi egy színpadon a Kodály Filharmónia Debrecen előadásában

Mindig izgalmas és különleges dolog, amikor Debrecen kulturális intézményei közösen alkotnak meg egy-egy produkciót. 2019. január 10-én egy eddig egyedülálló koprodukció valósul meg a Kölcsey Központ Báltermében: a Kodály Kórus és a Vojtina Bábszínház művészei együtt adják elő a Magyar komédia olasz módra c. játékot.

A magyar szerelmi költészet gyöngyszeme, Balassi Bálint Szép magyar komédiája a 16. század népszerű, olasz pásztorjátékainak mintájára íródott. Ezek közül az egyik legismertebb Battista Guarini: II. pastor fido (A hűséges pásztor) című komédiája, melynek részleteit számos zeneszerző foglalta énekbe, így a korabarokk nagymester, Claudio Monteverdi is, akinek V-VI. madrigálkötetében találhatóak ezek a remekbeszabott darabok.

Magyar komédia olasz módra

Ki tudja, "mint köllj' szeretőjít szeretni"? A 16. század költőinek és zeneszerzőinek is meg volt erre a maguk válasza… 2019. január 10-én a Kodály Kórus és a Vojtina Bábszínház művészei Balassi Bálint szövegeivel, Monteverdi madrigáljaival, bábokkal, énekhangokkal és egymással is játszanak korhű hangszerek kíséretében a MAGYAR KOMÉDIA OLASZ MÓDRA c. közös produkciójukban 😉 😉 Az előadást Nagy Viktória Éva rendezésében, Máté Szabó Sipos vezényletével láthatják a Kölcsey Központ Báltermében.

Közzétette: Kodály Filharmónia Debrecen – 2018. december 18., kedd

Balassi és Monteverdi fentebbi művei alapján pedig megszületett az a játék, melyet bábok és korabeli hangszerek közreműködésével a Kodály Kórus és a Vojtina Bábszínház művészei mutatnak be 2019. január 10-én (csütörtökön) 19.30 órától a Kölcsey Központ Báltermében.

Bővebb információ a koncertről ide kattintva.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!