Papageno Radio
Címlap Egy találkozás, ami megváltoztatta Érdi Tamás életét

Egy találkozás, ami megváltoztatta Érdi Tamás életét

Réka pontosan érkezett az első találkozásra, az Élet menete koncertre, bár nagy izgalmában letört a rózsa feje, amit nekem szánt, és új virágért kellett rohanni tűsarkú cipőjében. A találkozásról mégsem késett el, de Sanyi legalább annyira izgatott volt, hogy vajon hogy tud rátalálni az érkezők sokaságában az ismeretlen Rékára.

Izgatottan kerestem Sanyit, vajon mit szól a lányhoz, tudtam, benne bízhatok, ő nem szokott tévedni. Féltem, mert már annyiszor képzeltem társat Tamás mellé, és annyit csalódtam. Az én bölcs férjem csak mosolygott, annyit mondott:

Ez most rendben van. Nagyon is rendben van, még neked is tetszeni fog.

Hirtelen megnyugodtam, bár a kétségek nem hagytak el. Rohantam a nézőtérre, vitt a kíváncsiság, kerestem a Sanyi által dicsért hatalmas vörös haját. A padokban ott ültek a barátnőim, akik természetesen be voltak avatva a történetbe, és sorban kaptam a jeleket. Egy-egy fejbiccentéssel irányítottak, hogy menjek még tovább, mert Réka hátul ül.

Vörös haja valóban villogott a tömegben, könnyen rátaláltam, és hiába próbáltam előbbre hívni, ő tiltakozott:

Nekem nagyon jó itt! – szerény volt, többször elmondta, hogy köszöni, de neki nagyon jó itt –, és arra kért, hogy mondjam meg Tamásnak, hogy mennyire boldog, hogy itt lehet.

Megmondom, de gyere el a fogadásra, és mondd meg neki te.

Különös izgalommal hallgattam végig ezen az estén kedvenc zongoraötösömet, s mintha Tamás is egy kicsit „másképp” játszotta volna Schumannt, de az is lehet, hogy csak képzelődtem.

Aztán azon a legutolsó magyarországi Rév Lívia találkozón, azon az emlékezetes beszélgetésen a Rózsavölgyi Szalonban, ahol a 97 éves Rév Líviával utoljára találkoztunk Budapesten, nos, ezen az estén, már ott volt velünk Réka, és soha nem felejtem el, ami ott történt.

– fotó: Gordon Eszter

Akinek a madarak is Chopint énekeltek címmel november 15-én látott napvilágot a Corvina kiadó gondozásában É. Szabó Márta kötete. Tematikus blogunkban rendre részleteket olvashatnak a könyvből.

Az a pillanat, amikor bemutattuk Líviának Rékát, örökre emlékezetes marad számomra. Mindkét kezével megfogta, szinte betakarta a kezét, hosszan nézte az arcát, és kis szünet után megszólalt:

Ugye nagyon vigyázol rá? – és amikor Réka válaszolt, s visszahozta Tamást az asztalunkhoz, a mellettem ülő „Gyuri, Lőrinczy, a barát”, a fülembe súgta: Az első nő, mellette aki nem barát, hanem szerelmes. Ők már tudták, mind a hárman, én még csak reméltem, hogy jó lesz.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X