Papageno Radio
Címlap Egyetemi előkészítő programot hirdet Kínában a New York-i Juilliard

Egyetemi előkészítő programot hirdet Kínában a New York-i Juilliard

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A New York-i Juilliard School bejelentette új, állandó fakultásának indulását a kínai Tiencsin (Tianjin) városban, amelynek hétvégi előkészítő programjára 2019 őszétől 8 és 18 év közötti fiatal zenészek számára hirdetnek felvételt. A fakultás létrejöttében a Tiencsini Konzervatórium nyújt partnerkapcsolatot a Juilliard számára, és az együttműködés eredményeképp a kínai városban 2020 őszétől, az új épület megnyitásakor hivatalosan is elindul az egyetemi képzés.

A Tiencsin Juilliard oktatói korábban a világ legjobb szimfonikus zenekaraiban játszottak, nagynevű intézményekben tanítottak, valamint díjakat nyertek szólistaként és kamarazenészként egyaránt. A tanárok a jövőben koncerteket, szólóesteket és mesterkurzusokat tartanak világszerte.

A 2020-tól az egyetemi képzés a New York államban területileg illetékes regionális akkreditációs bizottság, a The Middle States Commission on Higher Education jóváhagyásával és tanulmányi akkreditációjával indul el.

A rezidens tanári kar összetételéről, amelynek Ittzés Gergely fuvolaművész is tagja a Tianjin Juilliard School honlapján tájékozódhat.

A Tiencsin Juilliard Egyetemi Előkészítő Programja konzervatórium jellegű, átfogó, világszínvonalú oktatást kínál a diákjai számára, akik tanulmányaik során bőségesen kapnak lehetőséget arra, hogy koncerteken – szólóban és zenekarban is – bizonyítsák tehetségüket és rátermettségüket.

A felvétel versenyszerű pályázati és meghallgatási folyamat alapján történik. A leendő hallgatók a felvételi követelményeket itt tekinthetik meg, további információkat pedig a tianjin.admissions@juilliard.edu címen kérhetnek.

A tiencsini intézmény a képzésben részt vevő diákok számára lakhatást is biztosít.

Joseph W. Polisi vezető tisztségviselő és a Juilliard nyugalmazott egyetemi tanára elmondta: „A Tiencsin Juilliard alapvető küldetése, hogy nevelje az új zenészgenerációkat, akik mindazt az értéket és tapasztalatot, amit tanulmányaik során elsajátítanak, át tudják menteni a világ művészeti életébe. Nemcsak arra törekszünk, hogy kész zenészeket képezzünk, hanem egyben boldog és produktív fiatal felnőtteket szeretnénk felkészíteni arra, hogy a jövőben saját, speciális területük vezetőivé válhassanak.”

Tiencsin egy részének látképe – forrás: atimes.com

A Kínában található új, vibráló légkörű létesítmény művészetet központba helyező oktatási stratégiája olyan környezetben valósul meg, mely elősegíti az intellektuális, művészi és személyes emberi fejlődést egyaránt. A Juilliard bővítése emellett lehetőséget teremt arra, hogy Kína és az Egyesült Államok művészileg még szorosabb szálakkal kapcsolódhassanak egymáshoz.

A kínai épületeket a New York-i székhelyű Diller Scofidio + Renfro építészeti cég tervezte, ugyanaz a vállalat, amely a Juilliard ikonikus New York-i otthonának fejlesztéseiért felelős.

(Via Julliard.edu)

Promóció

X
X