Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Kortárs versek ihlette képzőművészeti alkotásokra írtak ki pályázatot

Kortárs versek ihlette képzőművészeti alkotásokra írtak ki pályázatot

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kortárs versek és novellák ihlette képzőművészeti alkotásokra írt ki nyílt pályázatot a MANK Nonprofit Kft. a magyar költészet napja alkalmából – közölte a Magyar Írószövetség.

A pályázat célja:

- hirdetés -

A különböző művészeti területeken alkotó művészek (festőművészek, grafikusművészek, írók, költők) megszólítása és közösségé formálása, ezáltal a művészeti területek közötti összhang megteremtése.

A pályázás feltételei:

  • A Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent Az év versei 2016, 2017, 2018; valamint Az év novellái 2016, 2017, 2018 antológiákban szereplő vers vagy novella inspirációjára létrejött önálló festménnyel, grafikával és egyéb technikával készült műalkotással lehet jelentkezni
  • Egy pályázó legfeljebb három művel jelentkezhet, az elkészített művek mérete legfeljebb kétszer két méter lehet.

Az antológiák megvásárolhatók a nagyobb könyváruházakban, a Magyar Napló Könyvesboltban (1085 Budapest, József krt. 70., Nyitva: H–P 10–18 óráig), vagy megrendelhetők a www.magyarnaplo.hu/shop oldalon, illetve letölthető 1.000 Ft-ért ugyanerről az oldalról PDF formátumban.

Jelentkezési határidő:

A költészet napi Versmaratonhoz kapcsolódó Kép-Vers pályázatra március 14-ig lehet jelentkezni.

Értékelés, díjazás:

A beérkezett pályaműveket neves szakemberekből összeállított zsűri értékeli. A legjobb pályaművekből a MANK Nonprofit Kft. kiállítást szervez a szentendrei Műhely Galériában egy irodalmi rendezvény keretében.

A pályázat első helyezettje bruttó 100 ezer forintos pénzjutalomban részesül, valamint egy hétvégét kap ajándékba teljes ellátással két fő részére a Szigligeti Alkotóházban. A második helyezett a Zsennyei Alkotóházban, a harmadik díjazott pedig a Mártélyi Alkotóházban tölthet el egy hétvégét. Minden helyezett meghívást kap a Magyar Napló Kiadó ünnepi könyvheti hajóútjára is.

A pályázat részletei a MANK Nonprofit Kft. internetes oldalán olvashatóak.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X