Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Magyar szakmai partner- és projektkereső segítheti az európai művészeket

Magyar szakmai partner- és projektkereső segítheti az európai művészeket

Szakmai „társkereső” applikációval jelentkezik az európai piacon egy magyar startup cég. Ha az előadóművészetben dolgozol, a StageHive nevű alkalmazás segítségével Európán átívelő együttműködéseknek lehetsz részese. A közösségi finanszírozás funkcióval pedig projektjeidet pénzügyileg is előmozdíthatod, hiszen a platform a közönség számára is nyitott.

- hirdetés -

Magyarországról indul útjára az a startup kezdeményezés, amely az előadóművészeti szcéna szereplői részére kínál hiánypótló funkciókat. A StageHive használatával leegyszerűsödik a kapcsolatteremtés a szakemberek között.

A StageHive ötletgazdái és alapítói Meczner Vera művészmenedzser és Cortés Sebastián koreográfus-rendező, akik több mint két éve, egy baráti beszélgetésből kiindulva jutottak arra a felismerésre, hogy sok esetben előbbre vinné a művészeti projektek sikerét, ha a már meglévő kapcsolati hálót – a modern kihívásokhoz igazodva – átláthatóbban és rugalmasabban lehetne használni, és ki is lehetne belőle tekinteni egy szélesebb színtérre. Különösen igaz ez a nemzetközi fronton.

- hirdetés -

Mindezek alapján született a szakmai „társkereső” ötlete, amely a közösségi hálózatok elvén működik. Miután a felhasználó feltöltötte saját profilját, és abban megjelölte a vele kapcsolatos legfontosabb információkat, bátran böngészhet a többi profil között. Itt az alapadatokon és referenciákon túl az is megjelenik, hogy kik dolgoztak már korábban együtt. A regisztráció és az alapfunkciók ingyenesek, annak érdekében, hogy minél dinamikusabb közösség jöjjön létre a platform segítségével.

Ide kapcsolódik:
Művészeti megoldások és technológiai fejlesztések - Így születik az okos város

A felhasználók feltölthetik a megvalósítani kívánt vagy már folyamatban lévő projektjeiket is, amelyekhez így csatlakozni lehet. Ha például egy táncszínházi előadás vendégjátékához hiányzik egy díszítő, az oldal segítségével könnyebben megtalálják egymást a felek.

Sőt, a feltöltött projektek azoknak is hasznosak, akik tudásukat szeretnék kamatoztatni, de hiányzik hozzá az induló ötlet vagy nem szeretnének önállóan belevágni a kalandba.

Magánszemélyek mellett pedig kulturális szervezetek és intézmények is csatlakozhatnak a hálózathoz.

Ráadásul a StageHive Európa-szerte ad majd alkalmat a projektalapú együttműködésekre, ugyanis hazánkon kívül első körben, még ebben a hónapban Lengyelországban, Németországban és Ausztriában, majd később újabb államokban vezetik be az appot.

A StageHive a színházi, komolyzenei, táncművészeti és újcirkuszi műfajokban közreműködő alkotókat és szakembereket célozza, a színészektől a látványtervezőkön, a technikai szakembereken át a producerekig és menedzserekig. Van azonban egy másik kapu is, amelyhez a nézőket invitálják. Ők ugyanis a crowdfunding, vagyis közösségi finanszírozás módszerével számukra kedves projekteket támogathatnak.

A virtuális tér lehetőségeinek kihasználásával proaktív, mobilis, közös európai gondolkodást segíthet elő a startup, amelynek sokatmondó a szlogenje is: „Meet online, work on stage”. A regisztráció nem több mint egy klasszikus közösségi platform esetében, a szakmai lehetőségek tárháza viszont végtelen, és csak rajtunk áll, hogy ezek közül mit aknázunk ki.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.