Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Meghirdették a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt

Meghirdették a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az operett nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése a célja a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenynek, amelynek középdöntőjét és döntőjét Lehár szülővárosában, Komáromban május 4-én és 5-én, az azt követő gálaestet pedig a Budapesti Operettszínházban rendezik május 6-án.

A selejtezők többek között Prágában, Pozsonyban, Moszkvában, Kolozsváron és Budapesten, az Operettszínházban zajlanak. A háromfordulós megmérettetésre az érdeklődők három kategóriában:

  • primadonna szóló,
  • bonviván szóló és
  • szubrett-buffó párosként jelentkezhetnek.
- hirdetés -

A fődíj 3000 euró, amely a legkiemelkedőbb teljesítményért ítélhető oda, kategóriáktól függetlenül. A meghirdetett kategóriák első és második helyezettjét 1000 és 500 euróval díjazzák.

Az énekversenyre március 20-ig lehet jelentkezni, az info@operetta-competiton-lehar.sk címen.

A magyarországi első fordulóra várhatóan április első felében kerül sor, a középdöntőt és a döntőt Komáromban, május 4-5-én rendezik. Itt már a versenyzőket a teljes nemzetközi zsűri meghallgatja és döntenek a végső eredményekről és a díjak kiadásáról.

Ide kapcsolódik:
Xu Zhong: „Ez a Lehár-darab számunkra különösen fontos”

A zsűri tagja lesz Dagmar Livorová, a Szlovák Zeneművészeti Egyetem opera-operett ének szakos tanára, Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója és Kszénia Zsarko karmester, a moszkvai Női Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. A zsűri elnöke Kiss-B. Atilla operaénekes, a Budapesti Operettszínház február 1-től regnáló főigazgatója lesz.

Lehár szülővárosában a versenyt legutóbb 2016-ban rendezték meg, akkor hat ország 90 résztvevője közül ötvenen jutottak tovább. A győztesek között volt Bordás Barbara, Lévai Enikő, Fedor Oszipov és Kardffy Aisha is.

A döntőt és versenyt záró nagyszabású gálaműsor rendezője Bori Tamás, karmestere Pfeiffer Gyula lesz, aki február 1-től kerül a Budapesti Operettszínház zeneigazgatói székébe.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X