Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Cziffra Fesztivál Ti kiket jelölnétek a Cziffra Fesztivál díjaira?

Ti kiket jelölnétek a Cziffra Fesztivál díjaira?

Még lehet nevezni fiatal tehetséges zenészeket, valamint életműdíjra érdemes művészeket a Cziffra György Fesztivál díjaira, amelyeket február 24-én adnak át Budapesten, a Zeneakadémián.

- hirdetés -

Cziffra György egyik legfontosabb célja volt, hogy a tehetséges gyerekek elkerülhessék azt a „sanyarú sorsot, amit neki kellett átélnie gyerekkorában”, a mellőzést, a nélkülözést vagy hogy szórakozóhelyeken való fellépésre kényszerült – hangsúlyozta Balázs János Liszt- és Prima díjas zongoraművész. Mint elmondta, a fesztivál egyik kiemelt célja ezért a fiatal tehetségek felkarolása, támogatása, hiszen ilyen segítség nélkül „nem lehet manapság fennmaradni”.

Az idén negyedik alkalommal megszervezett fesztivál keretében bárki jelölhet tehetséges művészeket a Cziffra Fesztivál díjára, akik közül egy szakmai grémium választja ki kategóriánként a két-két díjazottat.

- hirdetés -

Balázs János elmondta, hogy a fesztivál keretében lesznek klasszikus zenei koncertek, amelyeken fellép mások mellett José Cura tenor, Isabelle Oehmichen zongoraművész, Massimo Mercelli fuvolaművész, Miklósa Erika koloratúrszoprán, Várdai István csellóművész, Rúzsa Magdolna énekes, valamint Sárközi Lajos és zenekara is, de improvizációs est, hangszerbemutató, bárest és tárlatok is várják a közönséget február 17. és 25. között Budapest több helyszínén.

Ide kapcsolódik:
Lackfi János: „Hiánycikk lett a valódi műélmény"

A fesztivál programjának részét képezik továbbá azok a zongora és a cigányprímás mesterkurzusok is, amelyeket február 8. és 10. között rendeznek a X. kerületi Kroó György zeneiskolában, ide a nagyközönséget is várják.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!