Papageno Radio
Címlap Cziffra tanítványa nyitja a zongoraművész életművének szentelt idei fesztivált

Cziffra tanítványa nyitja a zongoraművész életművének szentelt idei fesztivált

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A negyedik alkalommal megrendezett Cziffra Fesztivál február 18-án nyílik a MOMKultban. Az idei programsorozat a különleges művésztalálkozások köré szerveződik.

A nyitókoncert idén is több különlegességet tartogat. Az est egyik szólistája Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, aki a Kállai Vonósnégyessel együtt Schumann Esz-dúr zongoraötösét adja elő. Fellép Cziffra György egykori tanítványa, a franciaországi Cziffra Alapítvány művészeti vezetője, Isabelle Oehmichen, de hallhatjuk Massimo Mercelli fuvolaművészt is, akit szintén Kállai-kvartett kísér. Az est házigazdája Bősze Ádám.

Ide kapcsolódik:
Első alkalommal ad közös koncertet Balázs János és Várdai István

A francia zongoraművésznő Isabelle Oehmichen rendszeresen koncertezik Európán kívül Kanadában és az Egyesült Államokban. 1989-ben megnyerte a Nemzetközi Miłosz Magin versenyt és a Cziffra Alapítvány győztese lett 1999-ben. A koncerezés mellett tanít és mesterkurzusokat is tart. 2002-től Párizsban a Francia–Magyar Zeneművészeti Egyesület művészeti vezetője, 2006-ban pedig két magyar zenésszel, Schuster Andrea hegedűművésszel és Ladisłav Szathmary csellistával megalapította a Trio Primaverát.

A senlis-i Cziffra Alapítványnál 2001 óta a művészeti bizottság, 2005 óta az igazgatótanács tagja, továbbá 2017 óta az Alapítvány és a Cziffa György hangversenyek művészeti igazgatója.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X