Papageno Radio
Címlap Ismét megszervezik a Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivált

Ismét megszervezik a Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivált

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

16. alkalommal rendezik meg a nemzetközi komolyzenei mesterkurzust és fesztivált 2019. július 24. és augusztus 5. között Tokajban. Az idei év repertoárjában központi szerepet kap Joseph Haydn, akire halálának 210. évfordulója alkalmából emlékeznek.

A korai, kedvezményes jelentkezés határideje: 2019. február 28.


A szólóhangszeres-, kamarazenei- és énekkurzusok mellett számos más programból választhatnak a jelentkezők, egyebek mellett lesz karvezetés-, korrepetíció-, operajelenetek-, barokk-, ifjúsági és improvizációs kurzus is.

A kurzuson tanító mesterek európai és amerikai zenekarok elismert szólistái, zene-, tánc- és képzőművészeti egyetemek tanárai, akik a világ több mint 25 országából érkeznek Tokajba.

Az akadémia különlegessége más mesterkurzusokhoz képest, hogy a tíz nap alatt a magas színvonalú zenei képzés mellett nagy hangsúlyt kap a diákok mentorálása, ebben coachok, pszichológusok, szakmai kerekasztal-beszélgetések állnak rendelkezésükre. Sok visszatérő diák kedvenc eseménye a Nyári Akadémián, hogy esténként a művésznövendékek kis csoportokban gyűlnek össze, és a már a pályán lévő tanárokkal beszélgethetnek arról, mik a művészi pálya emberi nehézségei, hogyan lehet és érdemes egymást segítve haladni a művészeti pálya útvesztőiben zenekartól operaházig Párizstól Berlinen át Tokióig.

A 2019-es Crescendo Nyári Akadémia tanárai lesznek többek között:

Constance Fee (USA)
Detla David Gier (USA)
Christian Studler (SUI)
David Daly (IRL)
David Danel (CZE)
Meláth Andrea
Szabóki Tünde
Dallos Erika
Kállay Ágnes
Kemenes András
Rumy Balázs
Béatrice Reibel-Petit (FRA)
Reto Reichenbach (SUI)

Bővebb információ a határidőkről és a kurzusdíjakról ezen a linken érhető el.

Promóció

Stream és színház

X
X