Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Jelentkezz a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál mesterkurzusaira!

Jelentkezz a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál mesterkurzusaira!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Július 12. és 21. között rendezik meg Szombathelyen a 35. Nemzetközi Bartók Szemináriumot és Fesztivált, amelynek mesterkurzusaira egészen április 15-ig várják a jelentkezőket.

Idén hét kurzust hirdettek meg a Nemzetközi Bartók Szemináriumon, melynek művészeti vezetője Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző lesz. Felkérésére olyan neves professzorok tartanak majd mesterkurzusokat, akik nemcsak Bartók Béla zenéjének értő tolmácsolói, de egyben kiváló előadóművészek is.

- hirdetés -

Az akusztika, zeneelmélet és zeneszerzés mesterkurzust Dubrovay László, a karmester mesterkurzust Hamar Zsolt, a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója, a dal, oratórium és ária mesterkurzust Kiss B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója vezeti majd. A hegedű mesterkurzust Jávorkai Sándor, a gordonka mesterkurzust pedig testvére Jávorkai Ádám tartja, a zongora mesterkurzus vezetője pedig ebben az évben Balázs János zongoraművész lesz. A Nemzetközi Bartók Szeminárium történetében először idén indul tuba mesterkurzus, amelyen Bazsinka József tubaművész vezetésével folyik majd a szakmai munka.

Bazsinka József – forrás: facebook.com/bartok.szeminariumesfesztival

A szervezők közleményükben hangsúlyozták, hogy a Nemzetközi Bartók Szeminárium kurzusaival nemcsak a bartóki örökséget szeretnék megőrizni és átadni a jövő generációk számára, de arra is rá kívánnak világítani, hogy milyen hatása van a szerző életművének.

A szeminárium célja, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek Bartók Béla művészetéhez, jobban megértsék zenei nyelvezetét és autentikus környezetben – a szerző hazájában – tanulhassanak olyan kiváló muzsikusoktól, akik professzionális interpretálói Bartók műveinek.

A részletes kiírások megtalálhatók a fesztivál internetes oldalán, friss információkat pedig a hivatalos Facebook-oldalon is közzétesznek.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X