Papageno Radio
Címlap Sümegi Eszter: „Nem szabad engedni a fényes dolgoknak”

Sümegi Eszter: „Nem szabad engedni a fényes dolgoknak”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kossuth-díjas operaénekes február 1-jén adott jubileumi koncertet pályafutása 25 éves évfordulója alkalmából, február 22-án pedig az Operaház új előadásában, a Giocondában szerepel. Az énekes az origo.hu-nak adott interjút.

„Én maximalista vagyok, nagyon egyenes, ami a szívemen, az a számon. Ez sokszor nekem a kézifékem volt. Amit gondolok, azt nagyon hamar kimondom. De a jót is” – mondja Sümegi Eszter majd leszögezi, hogy „ezt a fajta őszinteséget a szakmáért, magáért a műért, a produkcióért szoktam vállalni.”

Ide kapcsolódik:
Edita Gruberova az Erkel színpadán

Az énekes eddigi pályafutása kapcsán elárulta, hogy „vannak énekesek, akik nagyon hamar kiégnek, mert mindent elvállalnak. A magánéletet nagyon kell óvni. A színpadon az ember mindent kiad, de kell lenni egy feltöltődésnek, és ez a család, a magánélet.”

A művész a legújabb premierjére készülve így fogalmazott: „áthelyeztük a történetet, nem a XVII., hanem a XIX. században játszódik, a nagy romantika korában. Azért felismerhető lesz Velence, de nem direkt. Nagyon szép lesz a díszlet, és a kosztümök is. Egy kicsit a rendező úr másként képzeli a figurákat. Rakjuk össze a mozaikot. Érdekes lesz, víz lesz fönt a színpadon, és különleges lesz a világítás is.”

Az interjú teljes terjedelmében itt olvasható.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X