Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakája programsorozathoz

Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakája programsorozathoz

Idén Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakája programsorozathoz, amelynek során a budapesti Radnóti Színház és a debreceni Csokonai Színház színészei olvasnak fel huszonkét ország irodalmából március 28-án, Terézváros és Debrecen rendhagyó helyszínein.

Az Irodalom éjszakája az EUNIC Hungary (az európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek magyarországi hálózata) és a Radnóti Színház szervezésében, a Cseh Centrum irányításával és Budapest Főváros támogatásával valósul meg.

- hirdetés -

A kortárs irodalmi részleteket összekötő tematika idén a családi fészek. A budapesti programnak Terézváros Nagykörút és Hősök tere közötti részén huszonhárom rendhagyó helyszín ad otthont: lesz köztük imaterem, műteremház, nagyköveti rezidencia, közösségi iroda, hotel, de még turkáló is.

Az Irodalom Éjszakájának budapesti programfüzete ide kattintva érhető el.

- hirdetés -

A közönség a helyszínek között vándorolva 10-15 perces szövegrészleteket hallgathat meg félóránként; egy szöveg összesen nyolcszor hangzik el az est folyamán. A Radnóti Színház tagjain kívül olyan színészek társulnak a rendezvényhez, akik kötődnek a teátrumhoz.

Ebben az évben Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakájához, ahol a Csokonai Színház színészei olvassák fel a budapesti helyszíneken is elhangzó szövegeket.

Ez az irodalmi happening formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat. A nyilvános felolvasások sorozatára egy este folyamán kerül sor, különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken. Az irodalmi sétának 23 állomása van.

Az este 7 órakor kezdődő felolvasásokon a részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel. Minden helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel. Az utolsó kör 22:30-kor kezdődik

Az Irodalom Éjszakájának debreceni programfüzete ide kattintva érhető el.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.