Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Ismét országos táncháztalálkozót szerveznek a Tavaszi Fesztivál keretében

Ismét országos táncháztalálkozót szerveznek a Tavaszi Fesztivál keretében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Mintegy 2600 közreműködővel rendezik meg április 5-7. között az 38. Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

Április 5-én Halljunk szót! címmel a Fonó Budai Zeneházban koncerttel egybekötött nyitótáncházzal indul a rendezvény. Másnap, a táncháztalálkozó első napján a Budapest Sportarénában táncházak és bemutatók, valamint kézműves foglalkozások és játéktanítás is várja az érdeklődőket.

A Tavaszi Fesztivál 2019-es programjairól ide kattintva olvashatnak bővebben.


Az április 7-i program a gyermekekre és a gyermekes családokra összpontosít. A nyugat-magyarországi régiót bemutató Aprók bálján a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vesz a táncokban, mindenki kipróbálhatja magát a népi játékokban és ügyességi versenyeken. Ezen programrész kiemelkedő pontja a Minden magyarok tánca, amikor alkalmanként mintegy kétszáz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve.

Az április 7-i programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók, valamint a felnőtteknek szóló ínyenc táncház egészíti ki, délutánonként pedig kamaratermi népzenei koncertek is várják a látogatókat. Az esti gálán Szalonna és Bandája, valamint a Cimbaliband lép színpadra Danics Dórával, majd a rendezvényre készült Mindenki tánca című nagyszabású produkciót tekintheti meg a közönség.

A népművészeti kirakodóvásár mellett fotókiállítások, könyv- és CD-bemutatók, valamint filmvetítések is színesítik a programot.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X