Papageno Radio
Címlap Jelentkezz a Garázsband Fesztiválra!

Jelentkezz a Garázsband Fesztiválra!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Június 1-jén ismét koncertszínpad épül a parkoló autók helyére. A Müpa Garázsband Fesztiváljának fellépői a legtehetségesebb fiatal zenekarok közül kerülnek ki. Már lehet jelentkezni.

Jelentkezési határidő: április 25.


A Müpa 2016-ban azzal a céllal álmodta meg a Garázsband Fesztivált, hogy a fiatal, egyelőre még ismeretlen vagy kevésbé ismert zenekarokat segítse elindulni a sikeres karrier felé vezető úton.

Az induló együttesek a fesztiválon önálló, negyvenperces koncertet adhatnak profi stábbal, egy nem szokványos helyszínen, a Müpa mélygarázsában.

Az elmúlt három év során csaknem kétszáz zenekar jelentkezett, közülük tizenöten bizonyíthattak a Garázsband színpadán. Sokan azóta állandó fellépői a hazai kluboknak és fesztiváloknak.

2016 közönségdíjasa, a Bluebay Foxes tavaly a holland Kensington zenekar előtt melegített be a Barba Negrában, de turnézott az Ivan & The Parazol előzenekaraként és megjelent első stúdiólemeze. A Shaibo 2017-ben még a Müpa mélygarázsában, tavaly már az A38 hajó színpadán zenélt. A tavalyi nyertesek közül a Madrapur azzal a 30Y-nal koncertezett, amely a Hey, June! idei sorozatában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán játszik.

A pályázatokat ezúttal is a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri fogja véleményezni: Beck Zoli (30Y), Keleti András (colorStar), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk) és Zságer Balázs (Zagar) hallgatja meg minden beérkezett pályaműveket és egymástól függetlenül pontozza őket.

Az öt legtöbb pontot összegyűjtő együttes jut a Garázsband színpadára.

A fellépésen kívül egyéb nyeremények is várnak a zenekarokra: a közönség helyszíni szavazatai alapján a legnépszerűbb zenekarok nyerhetnek egy egész napot a Müpa stúdiójában, egy profi fotózást, további fellépési lehetőséget és két hangfallal is gazdagabbak lehetnek.

A jelentkezés:

A garazsband@mupa.hu címre a következőket várják a szervezők:

  • hiánytalanul kitöltött és aláírt jelentkezési lap
  • egy jó minőségű klip vagy koncertfelvétel
  • néhány fotó

A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

(Via MTI)

Promóció

X
X