Papageno Radio
Címlap Korrepetitorok a pódiumon - Kovács János levele

Korrepetitorok a pódiumon – Kovács János levele

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szokatlan megkeresést kapott ma a Papageno szerkesztősége: az Operaház karmestere fontosnak érezte, hogy a nyilvánosság előtt köszönje meg kollégái rendhagyó koncertjét – levele az alábbiakban olvasható:

„Örömmel számolok be arról, hogy március 16-án kiváló koncertnek lehettem szem- és fültanúja a Zeneakadémia Solti termében. Külön köszönet a Zeneakadémia vezetőségének és a Bach Mindenkinek Fesztivál szervezőinek, hogy helyet adtak ennek a kuriózumnak. A koncert különlegessége az volt, hogy csembalón és zongorán kizárólag az Állami Operaház korrepetitorai működtek közre – kiválóan! Az est fényét neves sztárvendégek emelték: Miklósa Erika, Schöck Atala, Drahos Béla, Rohmann Ditta (valamint Kelemen Barnabás – a szerk.).

Szívből gratulálok nagyszerű billentyűs kollégáimnak (fellépési sorrendben):

  • Kálvin Balázs
  • Mikó Szilvia
  • Jean Klára
  • Dallos Erika
  • Katona Anikó (évtizedekig az Operaház karigazgatója)
  • Doman Katalin (régebben az Operaház Karmestere)
  • Szennai Kálmán (jelenleg is az Operaház karmestere).

Nagyrabecsüléssel:

Kovács János,

az Állami Operaház karmestere, Kossuth-díjas mesterművész (előzőleg évtizedeken keresztül magam is korrepetitor), jelenleg a Rádiózenekar állandó karmestere.”

Ide kapcsolódik:
Gondoskodás a zongora mögül

A karmester elmondta: fontosnak tartja, hogy az Operaház kiváló zongoristái megkapják az őket megillető elismerést – sokan elfelejtik, hogy a korrepetitorok nem csupán kitűnően zongoráznak, de olyan kottaolvasási készséggel és operairodalom-ismerettel rendelkezek, amelyek tökéletesítéséhez évek, évtizedek kellenek.

Promóció

X
X