Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Közös koncertet ad Oláh Vilmos és Balog József

Közös koncertet ad Oláh Vilmos és Balog József

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A cigányzene és a jazz által is inspirált Ravel-kompozíció, valamint egy pompás Prokofjev-szonáta. Ezt a műsort választotta Oláh Vilmos hegedűművész és Balog József zongoraművész a Tavaszi Fesztivál keretében tartandó közös, április 13-i koncertjükre.

A hegedűszólista, aki egyben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, az az Oláh Vilmos, akiről a magyar közönség már hosszú ideje tudja, hogy generációjának egyik legjelentősebb művésze. Nincs ezzel másképp a világ zeneszerető közönsége sem, hiszen a nevéhez fűződő The Violin Alone című dokumentumfilm nem egy fesztiválon szerepelt a legeredményesebb alkotások között.

Ide kapcsolódik:
6 Emmy-díjat söpört be a The Violin Alone

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az Uránia Filmszínházban megrendezett esten partnere Balog József lesz, aki elmélyültségével, sokoldalúságával, lebilincselő, könnyed technikájával, elementáris muzikalitásával az utóbbi években a hazai koncertélet megkerülhetetlen személyiségévé vált. Felfedezésszámba menő lemezfelvételei a szakmai közvéleményt és a szélesebb közönséget egyaránt lenyűgözték.

A Tavaszi Fesztivál háttéranyagait megtalálja tematikus blogunkban.


Művészetük közös nevezője egy Debussy és Prokofjev kamaraműveit felvonultató koncert során formálódik, amelyet Ravel hegedűrapszódiája színesít.

Promóció

Stream és színház

X
X