Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Közös koncertet ad Oláh Vilmos és Balog József

Közös koncertet ad Oláh Vilmos és Balog József

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A cigányzene és a jazz által is inspirált Ravel-kompozíció, valamint egy pompás Prokofjev-szonáta. Ezt a műsort választotta Oláh Vilmos hegedűművész és Balog József zongoraművész a Tavaszi Fesztivál keretében tartandó közös, április 13-i koncertjükre.

- hirdetés -

A hegedűszólista, aki egyben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, az az Oláh Vilmos, akiről a magyar közönség már hosszú ideje tudja, hogy generációjának egyik legjelentősebb művésze. Nincs ezzel másképp a világ zeneszerető közönsége sem, hiszen a nevéhez fűződő The Violin Alone című dokumentumfilm nem egy fesztiválon szerepelt a legeredményesebb alkotások között.

Ide kapcsolódik:
6 Emmy-díjat söpört be a The Violin Alone

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az Uránia Filmszínházban megrendezett esten partnere Balog József lesz, aki elmélyültségével, sokoldalúságával, lebilincselő, könnyed technikájával, elementáris muzikalitásával az utóbbi években a hazai koncertélet megkerülhetetlen személyiségévé vált. Felfedezésszámba menő lemezfelvételei a szakmai közvéleményt és a szélesebb közönséget egyaránt lenyűgözték.

A Tavaszi Fesztivál háttéranyagait megtalálja tematikus blogunkban.

Művészetük közös nevezője egy Debussy és Prokofjev kamaraműveit felvonultató koncert során formálódik, amelyet Ravel hegedűrapszódiája színesít.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X