Papageno Radio
Címlap Közösen állt színpadra Frankl Péter, Perényi Miklós és Ittzés Gergely

Közösen állt színpadra Frankl Péter, Perényi Miklós és Ittzés Gergely

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A fertődi Esterházy-kastély 2019-es koncertévadának nyitókoncertjén, március 8-án két ikonikus előadóművész, Frankl Péter és Perényi Miklós felejthetetlen fellépése nyűgözte a közönséget.

„Az evidencia erejével” koncerten a kastély Marionettszínházában a két mester ezúttal a fuvolista Ittzés Gergelyt is maga mellé fogadta, és Haydn zongoratrióiban közösen érzékeltették a vendégekkel – egy korai és egy érett kori trió megszólaltatásával – a zeneszerzői fejlődés ívét. A program része volt még egy, a cselló és a zongora változékony, ámde örök partnerségét élményszerűvé tévő Brahms-kompozíció, valamint Schubert A szép molnárlány-ciklus 18. – megindítóan szomorú – dalára szerzett variáció-sorozata.

Frankl Péter és Perényi Miklós

Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat, a zene és az élet öröme és lélegzése, szent alázat a művészet és az emberség iránt – ezekkel az élményekkel tért haza a koncerten részt vevő vendégsereg.

Az igazán különlegesnek ígérkező eszterházai Tavaszi koncertek sorozata a barokk kor nagy zenei fejedelme, Johann Sebastian Bach megindítóan szépszenvedéstörténet-megzenésítése  előadásával folytatódik.

Ide kapcsolódik:
Esterházy Miklós, egy rokokó mesevilág megteremtője

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X