Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Esterházy Közösen állt színpadra Frankl Péter, Perényi Miklós és Ittzés Gergely

Közösen állt színpadra Frankl Péter, Perényi Miklós és Ittzés Gergely

A fertődi Esterházy-kastély 2019-es koncertévadának nyitókoncertjén, március 8-án két ikonikus előadóművész, Frankl Péter és Perényi Miklós felejthetetlen fellépése nyűgözte a közönséget.

- hirdetés -

„Az evidencia erejével” koncerten a kastély Marionettszínházában a két mester ezúttal a fuvolista Ittzés Gergelyt is maga mellé fogadta, és Haydn zongoratrióiban közösen érzékeltették a vendégekkel – egy korai és egy érett kori trió megszólaltatásával – a zeneszerzői fejlődés ívét. A program része volt még egy, a cselló és a zongora változékony, ámde örök partnerségét élményszerűvé tévő Brahms-kompozíció, valamint Schubert A szép molnárlány-ciklus 18. – megindítóan szomorú – dalára szerzett variáció-sorozata.

- hirdetés -

Frankl Péter és Perényi Miklós

Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat, a zene és az élet öröme és lélegzése, szent alázat a művészet és az emberség iránt – ezekkel az élményekkel tért haza a koncerten részt vevő vendégsereg.

Az igazán különlegesnek ígérkező eszterházai Tavaszi koncertek sorozata a barokk kor nagy zenei fejedelme, Johann Sebastian Bach megindítóan szépszenvedéstörténet-megzenésítése  előadásával folytatódik.

Ide kapcsolódik:
Esterházy Miklós, egy rokokó mesevilág megteremtője

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.