Papageno Radio
Blogok JM blog Magyar fiatal is szerepel a hongkongi nemzetközi zeneszerző konferencián

Magyar fiatal is szerepel a hongkongi nemzetközi zeneszerző konferencián

A 25 éves Bucz Magor, a budapesti Zeneakadémia zeneszerző szakos hallgatója meghívást kapott a Hongkongban megrendezésre kerülő The Keyboard in the 21th Century / A 21. Század Billentyűs Zenéje nemzetközi zeneszerző konferenciára és hangversenysorozatra, ahol Aspetto című díjnyertes zongoraművét fogja előadni a hivatalos koncertprogram részeként.

Az eseményre életkorbeli megkötés nélkül, a világ minden tájáról küldtek pályaműveket, amelyek közül szakmai zsűri válogatta ki a seregszemlén elhangzó tizenkét kompozíciót. A programsorozatban azok a 21. században komponált kreatív újzenék kerülnek bemutatásra, amik modern vagy historikus billentyűs hangszerekre íródtak.

Ide kapcsolódik:
Kínai cég vásárolná fel a legendás Steinway-gyárat

A konferencián nemzetközi hírű hangszeres művészek, zeneszerzők és egyéb vendégelőadók koncertjei, előadásai lesznek hallhatóak.

Aspetto című szóló zongorára írt kompozíciómat Bartók Béla op. 14-es szvitje ihlette. Első változatának bemutatója 2016-ban volt Olaszországban, a Római Magyar Akadémián, Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából. Benne kísérletet tettem egy olyan négytételesség felfedezésére, amiben az elsőtől a harmadik tételig egyre hevesebb zenei anyagok következnek, hogy a mű a tetőpontjához érve hirtelen visszahulljon a merengő negyedik tételbe. A 2018-ban revidiált változat tételcímei: I. Melodia, II. Scherzo, III. Friss, és IV. Quando arriverai al prato del silenzio, azaz Mikor elérkezel a csönd mezejére – nyilatkozik a szerző.

Bucz Magor Aspetto című kompozíciója 2019. április 4-én, 16.45-kor, a szerző előadásában lesz hallható a Hong Kong Baptist University zeneművészeti karának hangversenytermében.

(Via hkbumusic)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!